Регистрация

Най-новото

Новини

Сарми на кръстопът

Сарми на кръстопът

Васил Богданов
04 Март 2015, 10:30

Или първи впечатления от MasterChef България

Новини

Кажи, баба, grazie!

Кажи, баба, grazie!

Вера Траянова
18 Февруари 2015, 03:07

Прожекциите в програмата "Кулинарно кино" на Берлинале са придружени от вечеря с тристепенно меню, приготвено от реномирани готвачи. Тази година в кухнята на фестивала се развихри италианецът Масимо Ботура, собственик на Osteria Francescana - отличения с три звезди "Мишлен" ресторант в Модена. Вера Траянова беше там, за да гледа, опита и да ни разкаже.

Новини

Северозапазени вина

Северозапазени вина

Ани Коджаиванова
17 Февруари 2015, 13:36

Въпреки, че е най-бедният в Европа, българският Северозапад е с чиста природа и крие реален потенциал за винопроизводство

Advertorial

Отличия за всички вина за Katarzyna Estate на China Wine and Spirits Awards
18 Февруари 2015, 11:20

China Wine & Spirits Awards e най-големият и престижен конкурс за вино и спиртни напитки в Китай

Новини

Маса за един, моля

Маса за един, моля

Дима Петева
15 Февруари 2015, 23:13

След няколко успешни опита в чужбина, Дима Петева реши да изпробва необичайното изкуство да се храниш сам и на родна почва

Вина

Шато Озон - където виното става велико

Шато Озон - където виното става велико

Михаил Ванчев
26 Февруари 2015, 19:24

За любимата грешка на Ален Вотие, какво е да си четиринадесето поколение винар, защо собственикът на Шато Озон никога не говори пръв при дегустации и къде отлежава виното на фамилията Вотие. Отговорът на тези и други въпроси - специално за "Бакхус".

Новини

Яж, пий и се обичай

Яж, пий и се обичай

Росица Илиева
10 Февруари 2015, 12:09

Консумацията на червено вино или гроздов сок може да помогне за изгарянето на мазнините, показва проучване на американски учени

Новини

Здравословни шотове в Студентски град

Здравословни шотове в Студентски град

Росица Илиева
06 Февруари 2015, 12:48

Новини

Винените тенденции на годината

Винените тенденции на годината

Василена Мирчева
09 Декември 2014, 10:05

Дали защото на Китай му се отвори глътка за вино или по друга причина, светът на виното се променя, очертават се новите тенденции, които пораждат ново отношение и правила.

Новини

Няма нищо по-добро от отрицателна рецензия

Няма нищо по-добро от отрицателна рецензия

Бакхус
26 Ноември 2014, 17:04

Всички добри ресторанти са такива по един-единствен начин - твърди британският кулинарен критик Джей Рейнър: те имат маси и столове и предлагат хубава храна, поднасяна от хора които не са психопати. Виж лошите са друга работа...