С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Балканска кулинарна купа "Изкуството на храната в хотела и ресторанта"

Балканска кулинарна купа
05 Април 2016, 14:19
Share Tweet Pin it Share

Единственото по рода си международно кулинарно състезание, организирано от Автентични Български Вкусове ООД и  Българска асоциация по карвинг , ще се проведе от 13 до 15 май в Hotel PREMIER FORT BEACH - Свети Влас. 

Партньори на събитието са: Fort Noks - Hotel PREMIER FORT BEACH, Тирол Сервиз, Fagor, Mетро кеш енд кери, Uniliver, Авенди, Bonduelle, Kikkoman, House of Asia, Интер Експо Център - София, Coca Cola, Томеко, ShowHow, ЛАВА България, Дотел, Котани, BeColor, Fabrica 126, "Залива 47-СП" АД, SBB Media и сп. "Бакхус".
За втора година България ще е домакин на Балканската кулинарна купа.

Състезанието има за цел да е трибуна на тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите и ресторантите, както и за обмен на знания, идеи и нови кулинарни техники, които да насочат вниманието към вкуса, визията и начина на поднасяне на едно ястие. В хотелиерския, ресторантьорския и туристическия бизнес най-важно е впечатлението, което ще остане у клиента. От това зависи той дали ще се върне отново, дали ще препоръча заведението и дали ще посети страната  втори път. 

Остават броени дни до състезанието, а черпаците се вихрят в кухните на записалите се. Своите документи са подали отбори, индивидуални състезатели и презентатори от Англия, България, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Тунис, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.

Журито на състезанието отново ще бъде в международен състав, без българско участие. Поканени са съдии от световната асоциация на кулинарните сдружения (WACS).

По покана на организаторите в събитието ще вземат участие, демонстрирайки своите умения, известни шеф готвачи от ранга на: 
Oier Biritxinaga Lauzirika (Corporate Chef - Fagor – Испания) – "Значението на машината за приготвянето на здравословна храна", 
Junichi SAWANO (от Япония – представител на Кикоман за цяла Европа) – "Суши – докосване до японската храна и култура"
Ради Стамболов и Боби Екзархов (България) – с една незабравима презентазия на атрактивно приготвяне на сладки изкушения с много настроение
Жоро Иванов (от България – представител на "Евро-Ток България" и вицепрезидент на "Евро-Ток Интернационал")  - едно от водещите имена в българската кулинария

Ще бъдете изненадани и от прекрасните кулинарни предложения и тайни в приготвянето на здравословната храна на:
Андрей Стоилов – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи  (БАПС)  и организатор на Национална кулинарна купа - Пловдив
Тони Иванов – Шефс Клуб Стара Загора 
Петър Йоргов – Българска асоциация за кулинарна култура (БАКК) – Варна 
и други представители от кулинарните асоциации, сдружения и клубове в България.

По атрактивен начин ще бъдат представени всички фирми партньори. Чрез  нетрадиционни предизвикателства и демонстрации. Публиката ще може да се запознае с професионално кухненско оборудване. Посетителите ще имат възможността да пресъздадат и своя рецепта, за целта е необходимо предварително записване по време на състезателните дни. 

Организатор на събитието: Българска асоциация по карвинг - Веселина Славчева, полага основите на Балканска кулинарна купа, организирайки 7 национални и едно балканско състезание по карвинг. За реализирането на международния формат се регистрира фирма "Автентични български вкусове" ООД  - Веселина Славчева, Валери Нешов.

Можете са се запознаете с пълния регламент за участие в Балканска кулинарна купа, като посетите официалния сайт на състезанието.

Бихте могли да следите и официалната Facebook страница на събитието:

Очакваме Ви!

Share Tweet Pin it Share

Реклама »