С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

На гости на Ливан

сп. Бакхус
02 Ноември 2016, 13:45, 3128 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Кой готви?

Тереза Фегали e ливанка, съпруга и майка на три прекрасни момичета. Завършила е бизнес администрация в Бейрут и от 15 години работи в семейната им фирма в София. Ливанската и българската култура си приличат в много отношения, казва тя и най-вече в традициите, който са свързани със семейните събирания около домашно приготвена трапеза. Научих се да готвя благодарение, най-вече, на българските ми приятели, който обичат да им приготвям истинска ливанска храна. Те ме вдъхновиха да събирам и тествам различни семейни рецепти. Така открих една голяма страст към готвенето, едно предизвикателство и позитивна енергия, благодарение на които прекарваме много приятни моменти в семейна и приятелска среда.
На скоро създадох една facebook страница @fastandeasyrecipe където споделям рецепти на моите домашно приготвени ястия и десерти. Страстта ми е да разпространявам ливанската култура и се чувствам щастлива , че благодарение на поканата на Бакхус ще имам възможност да представя на по-широк кръг от хора вкусовете и многообразието от аромати на ливанската кухня!
Меню

Салата
Табуле - традиционна ливанска салата /домати, ситно нарязан магданоз, мента, булгур, лук, и подправена със зехтин, лимонов сок, пипер и сол/
Сервира се с Selection narince&emir 2011 white wine Capadocia

Предястия
Хумус - едно от най-извеснните ливански мезета /сварен смлян нахут, смесен с тахан, зехтин, лимонов сок, сол и чесън/.
Пилешки дробчета – /ливанско топло мезе, приготвено със зехтин, сос от чесън и меласа от нар/.
Лахм баажин /смес от кайма, лук и домати в тесто печено на фурна/.
Сервира се с Tekirdag Gold raki

Основно ястие
Фрике /зелена, изпечена пшеница, богата на фибри и протеини, поднесена с телешки джолан с кедрови и други ядки/.
Сервира се с Selection okuzgouzu&boazkere 2011 red wine Eastern Anatolia

Десерт
Ливанско кюнефе /приготвено с ориенталски аромати на розова вода и вода от портокалови цветчета/.
Поднася се с Hennessy Fine de Cognac

Цена на куверт: 50 лв.

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са:

Анасоновата напитка Tekirdag Gold raki, предоставенаа от Геслин ООД
Вината: Selection okuzgouzu&boazkere 2011 red wine Eastern Anatolia,
Selection narince&emir 2011 white wine Capadocia, предоставени от Геслин ООД
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino и Hennessy Fine de Coqnac, предоставени от Авенди ООД
Всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 10.11.2016 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас на тел. 0876555850, за да проверите има ли свободни места.


Място на вечерята: кв. Левски Г, ул. Станислав Доспевски 101, ет.2, демонстрационен ресторант ShowHow, фирма Томеко.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус
Цена на куверт: 50 лв.