С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Вечеря на четири ръце с шеф Марко Стабиле и шеф Андре Токев

Бакхус
19 Април 2018, 00:00, 22948 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Вечеря на четири ръце с шеф Марко Стабиле и шеф Андре Токев

На 30 април Аcqua Panna & S. Pellegrino ще ви представят едно уникално преживяване, което ще съчетае изненадваща комбинация на вкусове и аромати и ще покаже кулинарните постижения на Флоренция и София. Две от звездите на италианската и българската кухня - шеф Марко Стабиле (ресторант Ora d’Aria, една звезда Мишлен) и шеф Андре Токев (ресторант ANDRé) ще се съберат за една вечер, за да сътворят незабравима фюжън вечеря с шестстепенно меню, съчетано с подбрани вина, за всички ценители на гурме културата у нас. Всеки един от тях е приготвил по три рецепти, които да изненадат сетивата ви.

Шеф Марко Стабиле е известен със своята експериментаторска кухня, в сърцето на която стои кулинарното наследство на Тоскана. Той залага на нови и непознати техники, с които разчупва традиционните стереотипи на готвене и чрез съчетаването им с качествени локални продукти, създава един уникален новаторски стил на готвене, заради който е признат за един от най-добрите италиански шеф-готвачи.

Всички познаваме шеф Андре Токев и неговите успехи. За него готвенето е удоволствие, което обаче изисква строга дисциплина и постоянство. Кухнята му е вдъхновена от българските традиции и ястията му са приготвени със стари традиционни продукти, които показват историята и ценностите на страната ни.

Каним ви да се насладите на товa незабравимо кулинарно преживяване на 30 април от 19:30 ч. в уютната атмосфера на ресторант ANDRé.
Меню:

Стартер (шеф Андре Токев):
Охлюв в питка
Поднесено с
чаша Просеко Валдобиадене Екстра Драй Docg - Вила Санди

Салата (шеф Андре Токев):
Паниран бял хайвер от шаран, салата от краставици,
бисквити от сушени доматени, билкова топеница с лешници , охладен шафранов мус

Поднесено с чаша
Вино Краги Рейндж Те Муна Совиньон Блан 2017

Предястие (шеф Марко Стабиле):
Яйцето, яйцата, кокошката: ритуалите на тосканската баба

Поднесено с чаша
Азоло Просеко Супериоре Docg - Вила Санди

Първо основно ястие (шеф Марко Стабиле):
Ризото земя и гора: спомен от баща ми

Поднесено с чаша
Либайо Шардоне Тоскана Руфино 2014

Второ основно ястие (шеф Марко Стабиле):
Панирано говеждо по флорентински с пюре от целина и прах от ягоди

Поднесено с чаша
Грепоне Мази Брунело Ди Монталчино Docg Руфино 2010

Десерт (шеф Марко Стабиле):
Сладък зехтин

Поднесено с чаша
Вино Кларендел Бордо Амбър 2012

Кафе гурман (шеф Андре Токев):
Сладка хапка от аспержи
Тарт татин от тиквички с шоколад
Локум от ревен с шамфъстък

Час:
19:30 ч .

Дата:
30 април 2018 г.

Място:
Ресторант ANDRé, ул. "Хан Крум" 31, София

Цена*:
160 лв.

*В цената е включенo дегустационно количество напитки към всяко ястие.

! Местата са ограничени, затова молим да се свържете директно с ресторанта на тел.: +359 888 931 151, за да запазите вашето място. Заплащането става на място в ресторанта.