Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Хора

  • Жан-Люк Тюневен: От гаражното вино до гран крю за 20 години

    Михаил Ванчев
    22 Юли 2014, 13:17

    Или какво сподели пред "Бакхус" колоритният собственик на Шато Валандро в Сен Емилийон, Бордо - изба, в която стават чудеса

    Share Tweet Pin it Share
  • Дейвид Бабич: Не бързайте с местните сортове, първо наложете България като име

    Ани Коджаиванова
    снимки: Bibendum 25 Юни 2014, 12:26

    Генералният мениджър на винарска изба Babich, Нова Зеландия, сподели с "Бакхус" мисли за феномена совиньон блан, за новозеландския грюнер велтлинер, органичното производство, световните пазари и как България би могла да намери мястото си на тях.

    Share Tweet Pin it Share
  • Левовете в Славянци

    Росица Илиева
    снимки: Драгомир Ушев 23 Юни 2014, 22:05

    Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот

    Share Tweet Pin it Share
  • Мъж на много гледни точки

    Албена Шкодрова
    снимки: Велко Ангелов 23 Юни 2014, 21:52

    "Колкото и добро вино да правим, както и да го рекламираме, в крайна сметка трябва да имаме един добър завършен продукт и той е България", казва новият председател на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев

    Share Tweet Pin it Share
  • Хранене & време

    Райчо Пожарлиев
    снимки: Shutterstock 22 Юни 2014, 01:08

    "Преходът от количество в качество [в храната] превръща лакомията в апетит." "Щастливото хранене е толкова плътно самозатворено в себе си, че да упреквате някого, че съсредоточено се храни, е все едно да му натяквате, че диша учестено." "В храненето има нещо изначално нечовешко, с неговите природни ритми на глад и ситост. Но човекът го облагородява и в крайна сметка го превръща в източник на пъстро и смислено преживяване на времето, дори в инструмент за неговия контрол." Тези изящни и забавно-интересни мисли са на Райчо Пожарлиев, българският философ, който неотдавна издаде "Философия на храненето"

    Share Tweet Pin it Share
  • Момиче на име Джак

    Бакхус
    20 Февруари 2014, 16:47

    Историята на безработната самотна майка, която пише в блога си какво е да си беден и как да се прехранваш, когато разполагаш с малко, заинтересува Холивуд

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво стои зад успеха на "Бритос"?

    Василена Мирчева
    снимки: Интеримидж 18 Февруари 2014, 15:42

    Габриела Попова, собственик и управител на пивоварна "Бритос": Изборът на бира до голяма степен е и емоционален; усещането за принадлежност, което продуктът и марката провокират у потребителя, са важни за него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Баронеса Ротшилд с престижно отличие за цялостна дейност

    Бакхус
    03 Декември 2013, 15:37

    Баронеса Филипин дьо Ротшилд е първата жена отличена за цялостен принос от Института на Майсторите на Виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Meet the Girls

    Бакхус
    25 Октомври 2013, 13:45

    Гергана Крикорян, Дора Колева и Антоанета Михова - три жени с влияние във Винпром Ямбол

    Share Tweet Pin it Share
  • Човек на път към перфектната кухня

    Елица Ангелова, фотограф Велко Ангелов
    25 Октомври 2013, 13:26

    Защо Димитър Дамянов избра ресторант в София пред Noma, Le Gavroche, The Fat Duck, Arzak.

    Share Tweet Pin it Share
  • Всички говорят за Галина Нифору

    Ани Коджаиванов
    снимки: Красимир Юскеселиев 20 Май 2013, 13:30

    "По-скоро празните" чаши в живота й са само тези, от които е изпито виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Гурме под прикритие

    Албена Шкодрова
    20 Май 2013, 13:28

    Притиснат между вкусовете на клиентите и професионалните си принципи, носителят на националната готварска купа Петър Йоргов готви сложни ястия с прости имена

    Share Tweet Pin it Share
  • Младото божоле е идеалният френски повод

    Радмила Христова
    снимки: Димитър Кьосемарлиев 20 Декември 2012, 22:33

    Това е една от длъжностите на Стефан Ганчев в камарата. Звучи като мечтаната работа, но ако станете свидетел на поне една малка част от процеса, ще пожелаете своята си работа обратно. Да се организира празненство за 2000 гости, сред които хора от бизнеса, политиката, дипломати и известни личности. За традицията, идеята, гостите и виното разговаряме с човека, който носи отговорността за едно от най-големите светски събития у нас – приема по случай младото божоле.

    Share Tweet Pin it Share
  • Страст и бизнес

    Петър Стоянов
    снимки: Цветелина Вутова 20 Декември 2012, 13:19

    Сър Джордж Фистонич е истинска знаменитост в света на виното. Произхождащ от сравнително бедно семейство на източноевропейски емигранти, той успява съвсем сам да създаде и да наложи като световно разпознаваем бранд своето новозеландско вино. Вече над 50 години на пазара и безброй награди по-късно, този винар продължава да вдъхновява. В разговора ни с него страст беше най-често споменаваната дума. Страстта към виното - от засаждането на лозата до последната глътка, към виното като начин на живот

    Share Tweet Pin it Share
  • Младото божоле и старата френска традиция

    Радмила Христова
    снимки: Цветелина Белутова 20 Декември 2012, 12:25

    Една среща със Стефан Дюлайе, председател на Френско-българската търговска камара, с когото разговаряме за младото божоле, голямото френско парти, което камарата ежегодно организира, за бизнеса и за България като място, което той нарича "нашата страна". Срещаме се и със Стефан Ганчев – мениджър бизнес развитие в камарата и главен отговорник за събитието за младото божоле. Той ни разказа за предизивикателството да създадеш малко френско селце, и то не къде а в сърцето на соц мастодонта НДК, което да приютява близо 2000 бизнес гости и да пренася френската традиция по най-автентичния начин.

    Share Tweet Pin it Share
  • Марко и вкусът на Италия

    Радмила Христова
    снимки: Цветелина Белутова 21 Октомври 2012, 14:27

    Едно интервю с Марко Гарджуло за това да си журналист, винен любител и най-вече главен готвач, да носиш родината във вените си и да я откриваш в ароматите и съставките навсякъде по света. За италианската кухня като пощенска картичка и истински вкусните италиански ястия.

    Share Tweet Pin it Share
  • А това какво е?

    текст Нева Мичева, Сан Себастиан
    снимки: СС 16 Декември 2011, 20:21

    Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Крис Морисън

    Дария Манова
    снимки: Цветелина Белутова 16 Декември 2011, 20:09

    С име на музикант и с вид на ръгбист, австралиецът Крис Морисън е избрал третия път - виното. И не е сбъркал: днес той е сред признатите сомелиери на Петия континент и използва насъбрания през годините опит вече извън ресторантите - като глобален посланик на виното. Австралийското, разбира се.

    Share Tweet Pin it Share
  • Любов, груба сила и айде activities

    Текст: Нева Мичева, фотография: лични архиви
    снимки: лични архиви и Шатърсток 24 Октомври 2011, 13:17

    България в очите и устите на осем свои хора, родени другаде

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Етгар Керет

    текст Нева Мичева, фотография Янай Йахиел
    снимки: Bacchus 24 Октомври 2011, 13:06

    Писателят, обичащ краткостта в изказа и разказа, описва страната си Израел като питка, отношението си към храната - като снизходително, а любимите ястия - като истории

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »