Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Храна

  • Дами канят

    Галя Йотова
    17 Юли 2015, 13:26

    Share Tweet Pin it Share
  • Рене от пролет до зима (юли)

    Рене Йошида
    15 Юли 2015, 12:12

    Гьозлеми и билков таратор

    Share Tweet Pin it Share
  • CNN e упълномощена да заяви

    Бакхус
    снимки: Shutterstock 06 Юли 2015, 17:25

    Кои са най-популярните кулинарни дестинации в света

    Share Tweet Pin it Share
  • Храната и градът

    Галя Йотова
    14 Юни 2015, 22:22

    Новата рубрика на "Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Хумус сапиенс

    Бакхус
    снимки: Shutterstock 13 Май 2015, 13:01

    Къде да намерим вкусен хумус в София - гид, вдъхновен от световния ден на нахутената паста с тахан

    Share Tweet Pin it Share
  • Изгубените и намерени съкровища на Балканите

    Весела Николаева
    02 Юли 2014, 11:45

    Share Tweet Pin it Share
  • Гастрономия на изчезването

    Василена Мирчева
    снимки: Орлин Руевски 22 Юни 2014, 15:01

    Децата са отнесени от "Сатовча", като че ги е отвлякъл Вълшебният свирач, и благите бухти на бабите ги ядат финландците, летуващи в селото. В "Истории за храната и душата" на Тонислав Христов храната е меката възглавница, която заглушава горчивините на живота

    Share Tweet Pin it Share
  • Северът срещу юга в израелска кухня

    Младен Петров, Тел Авив
    снимки: Бени Шарони 22 Юни 2014, 01:28

    Източноевропейските евреи печелят лидерство в политиката, но го губят в кухнята. Едва последните години бележат нова тенденция, според която те може да отвоюват обратно някои от загубените в съперничеството с мизрахи и сефаради територии

    Share Tweet Pin it Share
  • Хранене & време

    Райчо Пожарлиев
    снимки: Shutterstock 22 Юни 2014, 01:08

    "Преходът от количество в качество [в храната] превръща лакомията в апетит." "Щастливото хранене е толкова плътно самозатворено в себе си, че да упреквате някого, че съсредоточено се храни, е все едно да му натяквате, че диша учестено." "В храненето има нещо изначално нечовешко, с неговите природни ритми на глад и ситост. Но човекът го облагородява и в крайна сметка го превръща в източник на пъстро и смислено преживяване на времето, дори в инструмент за неговия контрол." Тези изящни и забавно-интересни мисли са на Райчо Пожарлиев, българският философ, който неотдавна издаде "Философия на храненето"

    Share Tweet Pin it Share
  • С апетит за Средиземно море

    Весела Николаева
    снимки: Кулинарно училище 16 Юни 2014, 11:45

    Борис Тасев и Бояна Рачева са основният екип на кулинарно училище "Амюз Буш" в София. На 12 юни те бяха гост-готвачи в поредната вечеря на "Бакхус" от поредицата "12 вечери на любителите готвачи". Темата, която Боби и Боби (както те самите обичат да се наричат) бяха избрали, бе "Средиземноморско пътешествие".

    Share Tweet Pin it Share
  • За няколко часа в Каталуня

    Бакхус
    04 Декември 2013, 16:24

    Тематичната вечеря на списание "Бакхус" беше подготвена от Димитър Шопов и откри в негово лице нов готварски талант на българската сцена

    Share Tweet Pin it Share
  • Великолепната петорка на софийските бистра

    Кристина Николова
    снимки: Велко Ангелов 20 Ноември 2013, 21:11

    Опитвали ли сте някога да обясните на някого какво е бистро? Ако ви се е случвало, вероятно отговорът е започвал и спирал няколко пъти, задрасквали сте го в ума си и сте се пробвали наново. Бистро е едно от онези разтегливи понятия, за които всеки от нас има някаква представа, но когато трябва да го обясни, все не успява напълно.

    Share Tweet Pin it Share
  • 1001 кухни - Арабските прелести на София

    Росица Илиева, снимки Велко Ангелов
    30 Октомври 2013, 12:41

    Седем подправки, три ресторанта, една фурна и още няколко близкоизточни истории от София

    Share Tweet Pin it Share
  • Олимпиада по Аристотел

    Албена Шкодрова
    28 Октомври 2013, 13:30

    Най-близката до София точка на гръцкото Бяло море продължава да крие изненади - от рибената чорба с морска вода какавия и мидите с японска панировка до Димитри, делничен философ по душа, история и наследство

    Share Tweet Pin it Share
  • Grape Central

    Елица Ангелова, фотография Велко Ангелов
    25 Октомври 2013, 13:57

    Grape Central е уютен винен салон в тихия център на София. Освен много и добре подбрано вино в приятна обстановка, кухнята предлага стегнато меню. Виното е и главният герой сред красивия и изчистен декор - тухлени стени, простор и френски прозорци, които наглеждат кротката улица.

    Share Tweet Pin it Share
  • Човек на път към перфектната кухня

    Елица Ангелова, фотограф Велко Ангелов
    25 Октомври 2013, 13:26

    Защо Димитър Дамянов избра ресторант в София пред Noma, Le Gavroche, The Fat Duck, Arzak.

    Share Tweet Pin it Share
  • Важните неща са кръгли

    Нева Мичева
    23 Октомври 2013, 13:07

    Кръжене из португалския град Виана ду Кащелу в очакване на следващата партида понички - от "правилната" фурна "Натариу"

    Share Tweet Pin it Share
  • Хеброс Reserve

    Елица Ангелова
    снимки: Атанас Кънев 21 Октомври 2013, 11:02

    Стареенето се отразява добре на пловдивският ресторант, който се оказва в много отношения като едно добро вино - прекрасно във всеки един ефимерен момент, в който отпиеш, но и облагородявано от хода на времето

    Share Tweet Pin it Share
  • Work in progress

    Младен Петров
    снимки: Любомир Липов, архив на Atelier Amaro 20 Май 2013, 16:27

    Забравете повечето неща, които знаете за полската кухня. С първа Мишлен звезда за варшавски ресторант и ново поколение готвачи и осъзнати консуматори

    Share Tweet Pin it Share
  • Гурме под прикритие

    Албена Шкодрова
    20 Май 2013, 13:28

    Притиснат между вкусовете на клиентите и професионалните си принципи, носителят на националната готварска купа Петър Йоргов готви сложни ястия с прости имена

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »