Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Храна

  • Талантливата академия

    Радмила Христова
    снимки: Бояна Бонева-Кирякова 20 Декември 2012, 15:16

    Пряко от единственото висше училище за кулинарни изкуства на Балканския полуостров

    Share Tweet Pin it Share
  • Не си играй с храната

    Бакхус
    20 Декември 2012, 15:04

    Класическото напътствие на всеки родител към неговите подрастващи деца е възприемано твърде рядко във формалния му смисъл. Кристина Николова е удивена колко много хора искат да правят формички и фигури от домати и кренвирши.

    Share Tweet Pin it Share
  • РазБАРникай града

    Радмила Христова
    снимки: Бояна Бонева 21 Октомври 2012, 15:54

    Едно е сигурно – лятото свърши. За всички, които очакваха с нетърпение есента и градския живот – йей, септември е! И така, време е за градските барове, за нови коктейли, а и за старите също. Кои са по-добрите заведения в София за тази есен? Обиколихме централните райони на столицата, за да разберем къде ще са по-приятните места за питие с приятели, а какво се получи...

    Share Tweet Pin it Share
  • Марко и вкусът на Италия

    Радмила Христова
    снимки: Цветелина Белутова 21 Октомври 2012, 14:27

    Едно интервю с Марко Гарджуло за това да си журналист, винен любител и най-вече главен готвач, да носиш родината във вените си и да я откриваш в ароматите и съставките навсякъде по света. За италианската кухня като пощенска картичка и истински вкусните италиански ястия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Синя морска история

    Ани Коджаиванова
    21 Октомври 2012, 13:58

    Или как новият собственик на бистро "Синята акула" в Синеморец Антон Георгиев доказва, че за професионализма няма географски граници

    Share Tweet Pin it Share
  • Бирена мини мода - малко, изящно, занаятчийско

    Елисавета Захариева
    21 Октомври 2012, 12:13

    Да се пие бира вече е модерно. Но не заради световното по футбол, нито пък заради топлото време или още по-малко заради цитрусовата вълна, превзела рафтовете това лято. Става въпрос за микропивоварните и занаятчийските бири, които леко и неусетно навлязоха и се установиха трайно на пазара. Тяхната концепция допадна мигновено на младата и модерна тълпа, която обича да излиза и да се забавлява, но не по шеметния и разгулен начин, съпътствал студентските години. Това се случи, защото дългогодишната любов към масовите марки започна да се изтърква. Продуктите на малките пивоварни пък се радват на добър успех заради връзката им с местното производство и гаранцията, която дават, че напитките са свежи, а не произведени преди седмици и пътували стотици километри

    Share Tweet Pin it Share
  • Социалната мрежа Kanaal

    текст: Александър Бойчев, фотография: Цветелина Белутова
    20 Октомври 2012, 15:04

    За хората, за които не е важно колко, а какво пият, от началото на годината в София съществува бар, където могат да открият удоволствието в чиста форма. Белгийските бири си имат дом, благодарение на Антония и Любомир Чонос

    Share Tweet Pin it Share
  • Сутрин рано в Тел Авив

    текст и снимки: Кристина Николова
    20 Юни 2012, 16:36

    Някога някъде някой бе написал, че закуската е наградата, която трябва да получи заради това, че е станал толкова рано. Според Кристина Николова израелската закуска е голямата награда - златен медал, поднесен с фанфари, и изобщо всичко прекрасно на едно място и затова трябва да бъде опитана от всеки, който зачита закуската като хранене. Поне веднъж. Пригответе се да пропуснете обяда

    Share Tweet Pin it Share
  • Тези ястия са здравословни за вас

    текст: Радмила Христова, снимки Цветелина Белутова, Бояна Бонева-Кирякова
    20 Юни 2012, 13:08

    Това е един здравословен материал, в който преминахме отвъд границата между по правило здравословното вегетарианство и често охулваното месоядство, за да потърсим оптималния начин на хранене и за тези, които обичат да хапват месо. Защото здравословното хранене има много измерения и е различно за всеки човек. Вегетарианската и веганската кухня са отдавна доказани и сигурни начини за достигане дълголетието на индийските йоги. Но имат ли шанс и хората, които се откриват като по-скоро хищници? Можем ли да се храним здравословно, без да ставаме вегетарианци?

    Share Tweet Pin it Share
  • А това какво е?

    текст Нева Мичева, Сан Себастиан
    снимки: СС 16 Декември 2011, 20:21

    Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали

    Share Tweet Pin it Share
  • Ултимативният вкус на края

    текст Албена Шкодрова, илюстрации Ясен Згуровски
    снимки: Ясен Згуровски 16 Декември 2011, 20:13

    Последната вечеря е забележителна по задание - освен ако не очаква да бъде посрещнат с банкет в отвъдното, човек нe се надява някога да яде нещо по-добро. Въпреки това надвисналият финал често вдъхновява халюциногенни хранителни оргии. От край време, и все повече

    Share Tweet Pin it Share
  • Седмица на ресторантите

    текст Дария Манова, Спас Спасов, Михаил Ванчев
    снимки: Красимир Юскеселиев 16 Декември 2011, 19:38

    13 ресторанта в 4 града, с 18 различни менюта - в сутрешен, обеден или вечерен вариант, придружени от 24 български и италиански вина на 4 наши изби и 1 вносител, 7 дни поред - така изглеждаше първата "Седмица на ресторантите", организирана от "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладкият вкус на забраната

    текст Дария Манова, илюстрация Ясен Згуровски
    снимки: Ясен Згуровски 16 Декември 2011, 19:31

    Седемте смъртни гряха като седем блюда - може и да не подозирате, но празничното меню лесно може да се превърне в едно голямо прегрешение

    Share Tweet Pin it Share
  • Bacchanalia

    Текст Росица Илиева в София и Албена Шкодрова в Кьолн
    снимки: Bacchus 16 Декември 2011, 19:24

    Отчаяните усилия на Дядовците Коледа и Мраз да подменят човешкия сексапил с хранителен: феноменът food porn през декември, у нас и по света

    Share Tweet Pin it Share
  • Някои мисли: Пуйки и шарани

    текст Пепа Витанова
    снимки: CC 25 Ноември 2011, 12:36

    Рибата има седем качества и губи по едно от тях на час. Пуйката лесно унива. Но и двете служат като повод за размисъл

    Share Tweet Pin it Share
  • Незаличимият спомен да ядеш на стол

    Текст Албена Шкодрова
    снимки: lostbulgaria.com 22 Ноември 2011, 13:45

    Зловещо място за алтернативно изтезание или "вкусен, евтин и домашен" ресторант от миналото, поколенията от 40-те до 70-те пазят неизгладими спомени от местата за бърз обяд по време на соца

    Share Tweet Pin it Share
  • Гладът и градът

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 22 Ноември 2011, 13:26

    Дори когато имаш само половин час между важна среща и решаващ разговор, когато си притиснат в сандвича между трудна сутрин и напрегнат следобед, да обядваш вкусно, спокойно и със стил е основно човешко право. Седем души разказват за седем места в София, където го упражняват

    Share Tweet Pin it Share
  • Нашествието на вещиците

    текст Пепа Витанова
    снимки: Бакхус 24 Октомври 2011, 13:14

    Лошото момиче, което готви вкусно, e любимият капан на всеки мъж

    Share Tweet Pin it Share
  • 145 градуса по Фаренхайт *

    текст Дария Манова
    снимки: Shutterstock 24 Октомври 2011, 12:50

    "Зеленчуците са интересни, но някак им липсва насока, когато не са придружени от хубав къс месо."

    Share Tweet Pin it Share
  • Код: Искрено

    текст Пепа Витанова
    16 Септември 2011, 18:04

    Да готвиш, или да мразиш – това е въпросът

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »