Места

С деца на ресторант

Надя Здравкова 01 юни 2017, 09:21

Всеки, който има деца, знае че приятното прекарване в хубав ресторант не винаги е възможно. Ето защо по случай 1 юни ви предлагаме малка селекция от места в града, на които децата ви ще се чувстват чудесно, също и вие. Започваме с 6 заведения, подходящи за сезона и ще продължаваме да обновяваме списъка.

Гостоприемница Мотен

Познаваме хора, за които това е най-добрата кръчма в София и честно казано нямаме аргументи да спорим с тях. Ако не в София, то със сигурност Гостоприемница "Мотен" e най-доброто място над София, където да нахраните децата си. Чист въздух, въжена градина, люлки, високи борове за игра на криеница...като в парка, ама сто пъти по-хубаво. Сред природа се огладнява много и всичко е вкусно, но повярвайте ни, в похвалните думи за кухнята на това място няма нищо преувеличено. За децата - супа от домашна кокошка, свежа малинада и шоколадово суфле. За нас - чушки с доматен сос (по-добри от бабините) и чобанска наложена пържола (ако не ни я изядат децата). Можете да доведете и чужденец или българин, който живее в чужбина. После ще сънува бобената чорба с паста и бекон и ще ви завижда, че живеете на 30 минути с кола от това място.

Гостоприемница Мотен е на 200 метра от хижа Алеко по пътеката към Меча поляна.

River Side

Ако качването до Алеко ви е прекалено голямо усилие, два завоя след края на Драгалевци е River Side. Хем сте в София, хем не сте. Детската площадка отговаря на високия стандарт на ресторанта и децата играят пред очите ви. Менюто е разнообразно, има жива бира и последния път морската храна беше без забележки. Като всяко добро място обаче, и тук е трудно да намериш места, особено през уикенда и при хубаво време. Шансът да попаднете на голямо детско тържество или друг семеен празник никак не е малък. През седмицата обаче е идеално за бягство от лудницата на града.

River Side e по пътя за Драгалевския лифт, малко преди началната му станция.

Vanilla Garden

Най-лошото, което можем да кажем за Vanilla Garden е, че е в Манастирски ливади, където все още е пълно със строежи и разкопани улици. Но около ресторантa е асфалтирано и има прилично голям паркинг за клиенти, така че тези притеснения отпадат. Просторен вътре и с огромна градина с батут и люлки, ресторантът има всички качества да прекарате чудесен дълъг семеен обяд или вечеря без да се тревожите къде са децата. Цените са като на повечето добри заведения в София, менюто е интересно. Децата харесват пастата, вегетарианците - пълнено авокадо с нахут и киноа, нетърпеливите за морето - калмари и кралски скариди. Препоръчваме го и като място, където да съберете баби, внуци и братовчеди по случай семеен юбилей.

Vanilla Garden е в дясно от бул.България, малко преди Околовръстното.

СкараБар 1

"Ние да си хапваме кюфтета и да си пием бирички, а децата да си щъкат на воля и да не ги мислим" - мечтаем за този момент първите три-четири години след раждането на децата, но когато този период вече е преминал, сядаме в СкараБара на Сфумато и не мърдаме от там. Достатъчно широко е, за да паркираме всички тротинетки, колела и скейтове, които сме карали в парка Заимов, поръчваме си една "скара планина", кана домашна лимонада, мега вкусен чипс и нямаме грам оплаквания към живота, стига децата да не зачезнат в неизвестна посока. Масите са безброй много и въпреки това през уикендите се случва да почакаме, докато ни настанят. От лакомия обикновено поръчваме толкова, че в понеделник си носим наденичките в офиса.

СкараБар 1 се намира в края на парка Заимов в театър "Сфумато"

Чаирите

Тук сме си като вкъщи или по-точно гледаме вкъщи от високо. Ресторантът с една от най-красивите гледки към София, с мил персонал и вкусна храна. Обаждаме се по телефона в края на дълга разходка на Витоша и си запазваме маса на терасата за заслужен финал на деня и наздраве. Чаирите е едно от първите места, които се сещаме, когато избираме място за семейна среща през топлите дни. Ресторантът разполага с огромна оградена поляна, на която могат да търчат на воля и малки, и големи. Да пускат хвърчило, да се люлеят на люлка или да се изредят безопасно на "пинятата" по детските рождени дни. Има само един недостатък - децата не искат да си тръгват.

Хотел - ресторант Чаирите е на Симеоновско шосе по пътя за Бистрица.

Happy Bar & Grill - Лозенец

Скептиците към големите вериги ресторанти обикновено имат право, но Happy също попада в радара ни, особено когато в сряда вечер нямаме нищо в хладилника или когато децата приреват за суши. Хепито на Богатица е предпочитано, защото децата или са на площадката или гледат батковците как играят баскет на съседното игрище. Но тъй като детската площадка не се вижда от всяка маса в ресторанта, уточняваме, че предложението ни не важи за родители на тригодишни хлапета. Освен сушито, харесваме и голяма част от салатите, рибата а ла крем, а от пролетното ягодово меню сме приятно изненадани. Децата, които не обичат суши (има ли такива?), играят на сигурно с фиш енд чипс.

Happy Bar & Grill - Лозенец е на ъгъла на ул.Богатица и бул.Джеймс Баучер


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK