С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Ресторант ANDRé смени адреса

Бакхус
10 Януари 2018, 10:02
Share Tweet Pin it Share

От няколко дни ресторант ANDRé работи в новия си дом. Адресът му е ул. "Хан Крум" 31. За по-старите софиянци локацията е позната като "антонюговата къща", а за съвсем старите - като "маркорясковата къща". Къщата е свидетел на много перипетии, собственици и предназначения, включително веднъж и на ресторант.



Почитателите на ANDRé трябва да са спокойни: ресторантът само е сменил къщата. Иначе всичко останало се запазва. Отборът е същият, същата е и концепцията, в чиято сърцевина е авторската кухня.



По думите на създателя й, в нея са спомените от готвенето на двете баби, впечатления от пътувания, вдъхновение от опитани чужди ястия. Такъв е случаят, например, с неговата вариация на маринована пушена сьомга, или филе "цар Борис" с мус от карфиол, девисил, масло от жълт кантарион и катма с катък, която опитал в Швейцария под името "Цар Николай".


Иначе, очаквайте "крем брюле и печен, карамелизиран компот от вишни, салата Валдорф, козунак, желе от бъз". "Боб чорба с панагюрско яйце и мариновани трюфели". "Кюфтенца от хумус, зеленчуково рагу, сирене, пюре от печен чесън". "Руло "Стефани" от сом в сос Нантуа, ориз ризи бизи, запечен с кашкавал", чиято рецепта Андре Токев разкри на читателите ни в брой 157. "Пиле по ловджийски с арпаджик, манатарка, наденица от глиган, печен морков, печен хлебен чипс със самардала". "Кайзершмарн".
В ресторанта има и обедно меню, а работното време е от понеделник до неделя от 11.30 до 23.30 ч., a лятото ще имаме възможност да се настаним в уютната градина на ресторанта.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    marker
    12, 10, 10 Януари 2018, 12:10

    "Отборът е същият, същата е и концепцията, в чиято сърцевина е авторската кухня."
    Е, ако приемем за оригинално авторство, добавянето на скариди към почти всяко ястие.

    ! Оценка
    -1    +2

Реклама »