Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Места

  • Ово е стандарт

    Васил Щерев
    снимки: Shutterstock 06 Юли 2015, 15:22

    Няколко места в Белград, които лично проверихме и одобрихме за вас

    Share Tweet Pin it Share
  • Всички сме за Букурещ

    Мартина Ганчева
    снимки: Shutterstock 25 Юни 2015, 12:41

    Най-подробният и актуален гид на добрите места, които не трябва да пропускате в румънската столица

    Share Tweet Pin it Share
  • Обяд в бар "Носталгия"

    Марина Караконова
    снимки: Bar Luce 19 Юни 2015, 12:07

    Един час в миланския бар Luce по дизайн на режисьора Уес Андерсън

    Share Tweet Pin it Share
  • Тоскански винопис

    Михаил Ванчев снимки: Михаил Ванчев, Албена Шкодрова
    23 Юни 2014, 22:42

    Докато обикаля Монталчино, Монтепулчано, Сан Джиминяно и други места из хълмистия винен район на Италия, Михаил Ванчев си задава хипотетични въпроси за Галилео Галилей и намира повече от един отговор

    Share Tweet Pin it Share
  • Левовете в Славянци

    Росица Илиева
    снимки: Драгомир Ушев 23 Юни 2014, 22:05

    Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот

    Share Tweet Pin it Share
  • Северът срещу юга в израелска кухня

    Младен Петров, Тел Авив
    снимки: Бени Шарони 22 Юни 2014, 01:28

    Източноевропейските евреи печелят лидерство в политиката, но го губят в кухнята. Едва последните години бележат нова тенденция, според която те може да отвоюват обратно някои от загубените в съперничеството с мизрахи и сефаради територии

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарните академии

    Текст: Васил Богданов Снимки: Васил Богданов и Amuse Bouche
    снимки: Бакхус 21 Юни 2014, 21:56

    Докато любителското готварство се превръща в трайна мода, а професията бързо повишава своя социален статут, в България набират скорост различни форми на обучение. Васил Богданов посети четири от най-известните кулинарни академии, за да потърси разликите, и завърши обиколката като значително по-полиран кулинар и по-щастлив чревоугодник

    Share Tweet Pin it Share
  • Конфликтна кухня

    Бакхус
    13 Февруари 2014, 16:29

    Ресторант в Питсбърг предлага различно мулти-култи преживяване, сервирайки храна само от държави, с които САЩ е в конфликт

    Share Tweet Pin it Share
  • Французи за седмица-две

    Албена Шкодрова
    20 Ноември 2013, 21:28

    Този текст е не съвсем въздържана ода за френските ваканционни къщи - начин човек не само да обиколи, но и да види и преживее Франция, без да се разори. Да се счита и за открито писмо за премахването на подигравателния израз "Гаранция Франция" от българския език

    Share Tweet Pin it Share
  • Приключенците

    Младен Петров
    снимки: архив 20 Ноември 2013, 20:58

    При зимни температури от -30°С, нарастваща група ентусиасти работи за възраждането на виненото производство в Полша. Струва ли си?

    Share Tweet Pin it Share
  • Хостел Deluxe

    Албена Шкодрова
    14 Ноември 2013, 14:06

    Кои са Flshpackers и къде обитават те? Луксозната версия на Backpackers - хора със студентски бюджети, но с вкус към стила и дизайнерските интериори, получиха име и място в Европа. Тяхната най-голяма крепост, The Student Hotel, вече е институция в Ротердам и Амстердам.

    Share Tweet Pin it Share
  • VICHYсоаз

    Албена Шкодрова
    30 Октомври 2013, 12:55

    Любимият на парижани от преди столетие спа курорт изглежда готов да разцъфне отново със своите дантелени козирки, издути от вятъра тенти, световъртежни павилиони и сенчести алеи. Остава шик тълпата отново да се появи

    Share Tweet Pin it Share
  • Олимпиада по Аристотел

    Албена Шкодрова
    28 Октомври 2013, 13:30

    Най-близката до София точка на гръцкото Бяло море продължава да крие изненади - от рибената чорба с морска вода какавия и мидите с японска панировка до Димитри, делничен философ по душа, история и наследство

    Share Tweet Pin it Share
  • Гурме на границата

    Васил Богданов
    26 Октомври 2013, 13:15

    Докато търси изворите на река Арда в Родопите, Васил Богданов попадна на гигантска дървена лъжица, домашна кухня от най-висок клас, на мандрата "Млечен път" в Смилян и на много Тоника СВ

    Share Tweet Pin it Share
  • Важните неща са кръгли

    Нева Мичева
    23 Октомври 2013, 13:07

    Кръжене из португалския град Виана ду Кащелу в очакване на следващата партида понички - от "правилната" фурна "Натариу"

    Share Tweet Pin it Share
  • Диво умами

    Албена Шкодрова
    20 Май 2013, 23:54

    Бразилия звучи като епично обещание: кухни, придошли от различни континенти, ендемични плодове и зеленчуци, добивани в selva oscura на Амазония, риби и меса от морета, реки, долини и планини. Три седмици, прекарани като с вдигнат харпун в очакване на улова на живота, обаче донасят твърде малко удовлетворение. Интересно невинаги означава вкусно, нито местният произход гарантира качество. В Бразилия добра храна има, но тя не е пропорционална на обещанието. А и идва, когато най-малко я очакваш

    Share Tweet Pin it Share
  • Винени адреси из България

    Бакхус
    снимки: сп. Бакхус 20 Май 2013, 14:29

    Карта на българските изби, които могат да бъдат посетени за дегустации.

    Share Tweet Pin it Share
  • По скалата на гъмбото

    Ваня Ефтимова
    20 Май 2013, 14:04

    Ураганът "Катрина" имаше неочакван прочистващ ефект върху кулинарната сцена в Ню Орлиънс и въпреки че малцина вярваха това да е възможно, днес заведенията в града са много по-добри от преди бедствието

    Share Tweet Pin it Share
  • Орехови хора

    Васил Богданов
    20 Май 2013, 12:56

    Как двама души от центъра на София отварят къща за гости в Родопите

    Share Tweet Pin it Share
  • Лос оливос, десет години след "Отбивки"

    Милена Павлова
    20 Май 2013, 10:40

    По следите на Майлс и Джак, десетки хиляди се впуснаха да търсят най-доброто пино ноар из избите на Санта Барбара Каунти

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »