С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Места

  • ОТ БРОЯ: Едно кафе с ракия, моля

    Магдалена Гигова
    12 Август 2021, 11:42

    Посланикът на Албания Н. Пр. Доника Ходжа за бюреците, гозбите, виното и Ривиерата. Тяхната, разбира се, не френската

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta

    София Павлова
    снимки: Cinecitta 04 Август 2021, 15:51

    Световен кулинарен гид отличи ресторанта Cinecitta с две "скариди" за забележителен вкус

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Крит, омагьосващият тероар на Гърция

    Ани Коджаиванова
    снимки: Shutterstock 30 Юли 2021, 16:25

    Големият див и древен южен остров изживява своя ренесанс и впечатлява с интересни местни сортове и вина с особен характер

    Share Tweet Pin it Share
  • Willkommen in Vienna

    Vienna Cafe and Restaurant
    08 Юли 2021, 16:01

    Приветствайте духa на Виена в сърцето на София

    Share Tweet Pin it Share
  • По пътя към легендата

    Градски легенди
    07 Юли 2021, 11:00

    Ресторант в сърцето на града обединява класика и модерност

    Share Tweet Pin it Share
  • Автентично гурме преживяване за ценители

    Кемпински Хотел Гранд Арена
    05 Юли 2021, 11:00

    Посрещнете лятото със 7-степенен празник за небцето

    Share Tweet Pin it Share
  • Джанфранко Киарини: Искам да покажа на света, че България може

    Андреа Пунчева
    01 Юли 2021, 15:47

    Dieci в село Девино е отворен само 2 месеца и вече е забелязан от екипа на Michelin. Разговор за звездите в кухнята – и в хубавия, и в другия смисъл

    Share Tweet Pin it Share
  • Камбаната на чаената култура

    Текст и снимки: Владислав Христов
    22 Юни 2021, 11:34

    Над 400 вида чай от четири континента се помещават в 100-годишната къща в Пловдив, посветена на напитката

    Share Tweet Pin it Share
  • Супа стара: 40-годишна традиция къкри в Тайланд

    София Павлова
    снимки: Pichayada Promchertchoo, Mediacorp 12 Април 2021, 15:14

    Wattana Panich е заведението в центъра на Банкок, където три поколения сервират безброй купи с тайландска чорба

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторанти и барове отново отварят

    Бакхус
    снимки: Jay Wennington, Unsplash 12 Април 2021, 10:31

    12 април бележи отварянето на закритите части на заведенията на 50% капацитет

    Share Tweet Pin it Share
  • За чачата с любов и любопитство

    Текст и снимки: Мариана Гълъбова
    24 Март 2021, 14:24

    Да си бил в Грузия и да не си опитал чача е все едно да си бил в Париж и да не си видял Айфеловата кула: немислимо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Другата Швейцария: вино, лозя и рози

    Текст и снимки: Мариана Гълъбова
    27 Февруари 2021, 15:12

    Добре дошли: прохладен въздух, лек ветрец и хубаво вино в ръка. И да знаете от мен, че Швейцария не е само шоколад, планини и сирена.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Брестовица": Кооперативно вино по френски

    Михаил Ванчев
    02 Февруари 2021, 09:21

    Лозарско-винарски кооператив на 113 години. И не е във Франция? Точно така: лозаро-винарският кооператив "Винарска изба Брестовица" е основан през 1908 година в село Брестовица, Пловдивско

    Share Tweet Pin it Share
  • Първо снимам, после - яжте

    Бакхус
    снимки: ww.instagram.com/antonio.bachour/ 20 Януари 2021, 21:26

    "Първо снимам, после ям" е популярна шега на маса, когато поне един или няколко души вадят телефоните си при пристигането на чиниите и преди да опитат, правят кадри - най-често за Инстаграм

    Share Tweet Pin it Share
  • Смели и посветени

    Бакхус
    20 Януари 2021, 20:43

    През тази особена година журито на конкурса "Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino 2020" реши да не връчва награда в категория "Дебют". Състезанието за нови места се отлага за следващата, в която надеждите на всички са, че ще започне възстановяване след корона кризата и отложените проекти ще стартират, а започналите през тази година ще се развиват по-пълноценно

    Share Tweet Pin it Share
  • Ahora: Имаме смелостта да бъдем изключителни

    Татяна Димитрова
    снимки: Георги Кожухаров 20 Януари 2021, 00:00

    "Знам кои сме, къде сме, колко можем и накъде можем да се развиваме. Наградата за мен е удовлетворението на клиентите."

    Share Tweet Pin it Share
  • Soul Kitchen: "Храната трябва да събужда сетиватата ни"

    Марина Караконова
    снимки: Юлия Лазарова 06 Януари 2021, 14:02

    "Българинът пътува и има все по-висока кулинарна култура, става по-отворен за нови вкусове." - Бетси Щорк, собственик

    Share Tweet Pin it Share
  • ANDRé: "Забавляваме се в кухнята"

    Албена Шкодрова
    снимки: Георги Кожухаров 05 Януари 2021, 13:20

    В хаотичната реалност около пандемията продължават да избуяват ярки цветове. Един от най-видимите сред тях е ANDRé.

    Share Tweet Pin it Share
  • 33 Гастронавта: "Всяко ястие трябва да е "живо"

    Даниел Ненчев
    05 Януари 2021, 09:46

    Шеф Алфандари е вдъхновен от британеца Кийт Флойд: "Той хвърля бекони и цели зелки в тях и казва: "Масло! Много масло!"

    Share Tweet Pin it Share
  • CHEF'S: Да се наслаждаваш на храната

    Даниел Ненчев
    снимки: Георги Кожухаров 21 Декември 2020, 12:18

    Никога не съм вадил от менюто шкембе чорбата и този така популярен десерт от "българската национална кухня" - крем брюле, казва шеф Виктор Ангелов

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »