С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Лондон отстъпи пред Париж като най-скъп град в света за вечеря навън

Бакхус
10 Септември 2008, 16:21
Share Tweet Pin it Share

Според новото издание за 2009 на американския гид Zagat, редовните клиенти на лондонските ресторанти не се поддават на предсказанията за кризата и все повече хора редовно се хранят навън.
При средна цена от 40,55 лири (около 50,40 евро по сегашния курс) в Лондон за вечеря от три ястия с чаша вино, 76% от лондончани харчат повече от всякога, за да се хранят вън от къщи. Според Тим Загат, съучредител на анкетите Zagat Survey "въпреки, че средната цена на храненето по ресторанти в Лондон се е повишила, това не разубеждава клиентите да обядват и вечерят навън." Благодарение на по-евтините заведения, 43% твърдят, че се хранят навън по-често, а  само 18% - по-рядко".
Поради ниската стойност на британската лира, Лондон вече не е онзи град в света, където е най-скъпо да се вечеря навън. Тим Загат казва: "Лондон изобилства от възможности в по-икономичната ценова категория. Известните заведения са обсебили рекламата, но има огромно количество чудесни и съвсем достъпни етнически ресторанти".
Благодарение на относителната стабилност на еврото, сега Париж оглавява списъка от най-скъпи места за хранене навън в света. Според гида за 2009, храната в лондонските ресторанти не само е по-евтина в момента, а е и с по-добро качество от средната, която може да се намери във френската столица. По скала от 30 максимални точки, инспекторите на "Загат" са оценили средно кухнята на лондонските ресторанти с 20,52, а тази в Париж - с 19,40 точки. По отношение на сервиза, осреднената оценка на лондонските ресторанти е 18,39 точки, а на парижките - 17,88.
След като прекара една година на второ място, ресторантът на Гордън Рамзи на Royal Hospital Road 68 , отново се е издигнал до челната позиция и запазва непокътната славата на своето изключително обслужване. В Лондон 5 300 ресторантски критици (по системата на "Загат" те са читатели), посетили 1 173 заведения за хранене и вечеряли (или обядвали) 705 000 пъти, са поставили на второ място миналогодишния първенец Chez Bruce, следван от La Trompette , River Cafе и The Ledbury.
Според гида лондончани все повече осъзнават смисъла и значението на екологичните проблеми. "Ако преди пет години бяхме попитали хората какво е значението на израза "продукти, произведени по устойчив начин", никой нямаше да може да отговори; сега хората масово държат продуктите да са органични, с местен произход и свързани с устойчивото развитие".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »