С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Ресторантите в Женева посрещат отново пушачи

Бакхус
02 Октомври 2008, 15:07
Share Tweet Pin it Share

Федералният съд отмени решението на женевските власти, в сила от 1 юли, поради липса на законово основание. Новината със сигурност ще се хареса на пушачите не само от Женева, но и на многобройните чуждестранни гости на града, които пълнят местните заведения. Според Федералния съд, преди изпълнителната власт на съответния кантон да одобри забрана за тютюнопушене, законодателният орган трябва да е приел закон в тази връзка. В конкретния случай това не е било направено. 80 % от жителите на Женева се обявиха за забрана на тютюнопушенето на обществени места през февруари, при допитване, към което швейцарците са силно привързани.
Междувременно, стана ясно, че цената на кафето в повечето ресторанти и кафенета в Швейцария ще бъде увеличена от следващата година. Покачването ще варира в зависимост от кантоните, уточняват от Асоциацията на швейцарските производители и търговци на кафе. Според изданието eXpresso кафето ще струва с поне 5 % повече, въпреки че цената на самата суровина не се е увеличила. Поскъпването се налага, за да бъде компенсирано покачването на цените на енергията и повишаването на заплатите. Едва 3,5 % от заведенията в Швейцария предлагат кафето на цена под 3 франка, а в 54 % от заведенията в германската част на федералната държава цената му е между 3,50 и 4 франка.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  тютюнопушене, Швейцария

Реклама »