С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво ще сервират на Обама в първия му работен ден?

Бакхус
16 Януари 2009, 14:27
Share Tweet Pin it Share

Денят на встъпване в длъжност на американския президент не свършва с полагането на клетвата и обръщението му към нацията. Напротив, едва тогава започва. Следваща стъпка от програмата е официалният обяд в Залата със статуите в Конгреса.
Менюто за празника е подбрано като своеобразно отдаване на почит към 16-тия американски президент, Ейбрахам Линкълн, и към любимите му храни.
Първото блюдо е супа от миди, скариди и омар, съчетана със совиньон блан, реколта 2007, на винарната Duckhorn, Напа вали.
Основното ястие е двойно: патешки гърди със сос от вишни и фазан пълнен с билки и див ориз, с гарнитури пюре от сладки картофи с меласа и зимни зеленчуци. Виното, избрано към тях, е пино ноар, реколта 2005, на Goldeneye, Андерсън вали.
За десерт ще бъде поднесена пандишпанова торта с ябълки, канела и сметана, полята със специалното калифорнийско "кюве за встъпване в длъжност", пенливото Korbel natural.
Автори на тържественото меню са Design Cuisine.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Барак Обама, храна
2 Коментара
  • Anonymous
    ръпончо
    00, 08, 21 Януари 2009, 00:08

    дИсертите прИкрасни ли ще са?

    !
  • Anonymous
    ;(
    19, 48, 20 Януари 2009, 19:48

    Искам и аз да съм президент ;( (въпреки че, ще вкарам не малко промени в менюто - шопска салатка, блюда от големи парчета место пиле/свинско, евентуално риба и прекрасни дисерти )

    !

Реклама »