С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Откриха кафе-бар в Гранд Хотел София

Бакхус
06 Февруари 2009, 10:20
Share Tweet Pin it Share

Акцент в менюто е предлагането на кафе и кафе-специалитети, като освен това включва разнообразие от сандвичи и салати, алкохолни и безалкохолни напитки и десерти. 
Колекцията кафе и кафе-специалитети на бара беше представена от професионално обучените баристи на хотела Данаил Масарлиев, Димитър Косев и Младен Стойнов. Освен за особеностите при приготвянето и сервирането на кафе, те разказаха и малко повече за критериите за аромат, вкус и декорация на кафето. Беше представена и мескара марка кафе Dallmayr. Една от водещите марки кафе в Германия, Dallmayr има на 300-годишна история, свързана с едноименния дом на деликатесите в Мюнхен. Около 1900г. тя е била придворен доставчик на Баварския кралски двор и на двора на германския кайзер в Берлин.
Специална колекция десерти и сладкиши с кафе представи Евгени Филчев – главен сладкар на Гранд Хотел София. Колекцията включва: мини торта с ганаш от шоколад и еспресо, мини торта с бразилски орехи и кафе, традиционно приготвяното с кафе "Тирамису", крем Гранд кафе. Според него употребата на кафе в десерти и сладкиши е уникално с вкуса, който кафето придава и аромата му, който се подсилва особено в комбинация с шоколад. 
Тайната за аромата на кафето и влиянието му върху сетивата беше разкрита от д-р Димитър Христов - специалист по хранене и диететика, главен асистент в Катедра "Хигиена, Медицинска Екология и Хранене" към Медицински Университет - София. Той представи историята на кафето, спецификата на консумация на кафе в България и влиянието на кафето върху здравето.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кафе

Реклама »