С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Vinalies Internationales 2009 награди три български изби

Бакхус
12 Март 2009, 17:37
Share Tweet Pin it Share

За пръв път в историята на френския еноложки конкурс Vinalies Internationales български алкохолен продукт спечели най-високото отличие - трофей.
Освен него, "Домейн Бойар" спечели и два златни медала, което се постига за пръв път от български производител в историята на конкурса.
Петнайсетото издание на този особено престижен конкурс се проведе от 27 февруари до 3 март в Париж. Създаден и организиран от Съюза на енолозите във Франция, тази година конкурсът събра 127 експерти дегустатори от 32 страни, които оцениха 3 500 проби вина и напитки от всички световни винарски райони.
Двата златни медала "Домейн Бойар" спечели със своите ракии Solitaire Special Selection реколта 2007 и 2008. Solitaire 2008 заслужи и най-високото отличие в конкурса - трофеят в категорията дестилатни напитки, като победи образци от световно известни райони като Коняк, Арманяк, Централна и Западна Европа, Латинска Америка и др.
Ракията Solitaire се произвежда от избран лозов масив, като гроздето е брано ръчно и е винифицирано по специална технология за добиване на чист и интензивен сортов аромат. Дестилацията е селективно насочена за оптимална и естествена изява на плодовия потенциял в елегантен и фин вкус.
На конкурса награди получиха и изба "Румелия" от Панагюрище - сребърни медали за вината Мерул Резерва Каберне совиньон 2007 и Мерул Резерва Мавруд 2007, а също и изба Тодорофф - сребърен медал за "Тракийска мистерия" резерва, рек. 2005.

Още за наградите на сайта на конкурса.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Anonymous
    cheers...
    16, 54, 11 Март 2009, 16:54

    Neka po-chesto da chetem takiva dobri novini!
    Pozdravlenia do Domain Boyar i nai veche za G-n V. Vlachkov!

    !

Реклама »