С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Първият магазин "Карфур" ще е в Бургас

dnevnik.bg
16 Март 2009, 12:10
Share Tweet Pin it Share

Магазинът ще бъде разположен върху 13 хил. кв.м площ. В обекта ще се предлагат повече от 50 хил. артикула. Близо 3500 от тях ще бъдат с марката "Карфур", тъй като стратегията на веригата е да поддържа да предлага богат асортимент на конкурентно ниски цени. "Амбицията ни е да бъдем по-евтини от останалите търговци във всички сегменти на пазара", коментираха от компанията.

Зад чисто статистическите данни се крият много обособени секции, сред които топъл бюфет, кът за шоколадови изделия, дрогерия, козметична зона. В хипермаркета "Карфур" ще могат да бъдат открити още мебели, фитнес уреди и много стоки от типа "направи си сам".

След първия обект плановете включват и изграждането на още над 20 магазина от типа хипер- и супермаркети в следващите 5 години. Според екипа на "Карфур" в България все още е незаета нишата на модерната търговия в хипермаркетите и затова компанията ще насочи усилията си именно към този сегмент.

"Карфур" е ключов наемател и в изграждащия се "Гранд мол" (Grand mall) във Варна, в който инвеститор е "Оркид дивелопмънтс" (Orkid Developments Group). Там "Карфур" ще ползва 9300 кв.м площ за срок от 30 години. Молът ще бъде завършен и ще отвори врати през 2010 г.

Именно тогава се очаква конкуренцията в сектора на бързооборотните стоки във Варна да се изостри значително. В момента в града оперират българската верига "Пикадили", "Метро", дискаунтърът "Кауфланд" и "Билла".

Интерес към Варна проявява и германската търговска верига "Лидл" (Lidl). Тя също подготвя навлизането си на българския пазар вече няколко години, а първите й обекти се очаква да заработят след 2010 г. До момента обаче не ясно дали сред градовете, където "Лидл" ще стъпи, ще фигурират Варна и Бургас. "Лидл" е част от групата "Шварц", която има и друг бизнес в България. Към нея принадлежи и "Кауфланд". Разликата между "Кауфланд" и "Лидл" е, че втората спада към т.нар. харддискаунтъри, в които по-голяма част от асортимента е собствени марки и по този начин се постига по-ниска цена.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Anonymous
    фани
    09, 30, 16 Юни 2009, 09:30

    защото така

    !
  • Anonymous
    дени
    09, 29, 16 Юни 2009, 09:29

    защо ли е евтино в този магазин

    !
  • Anonymous
    автор
    09, 27, 16 Юни 2009, 09:27

    защо ли е евтино във този магазин

    !

Реклама »