С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Български топ готвач в мисия "Ориент Експрес" в Париж

Бакхус
12 Октомври 2010, 16:43
Share Tweet Pin it Share

Българският шеф-готвач Пеньо Иванов получи покана да вземе участие в едно от големите кулинарни събития на Франция - Седмицата на вкуса (http://www.legout.com/la-semaine-du-gout). Седмицата, която се организира от Федерацията на европейските културни асоциации, се провежда за двадесети пореден път в Париж, и ще трае до 17 октомври. В нея, освен шеф-готвачи, ще се включват и над 500 ресторанта, които ще разгърнат менютата си за посетителите на специални цени.

Пеньо Иванов ще има за задача да разкрие пред гости и обикновени граждани същността на българската кухня под мотото "Ориент Експрес на ароматите". Поканата за участието му в престижното кулинарно събитие е дело на френската асоциация Мисия България, която развива отношенията между двете държави.

На 15 октомври готвачът ще участва в подготовката на вечеря за една от структурите на Фондация Отьой, която празнува 142 години от създаването си. След като през лятото 13 младежи от организацията гостуваха у нас, сега Пеньо Иванов ще представи оригинални български ястия пред техните родители, преподаватели и други гости. Очаква се да присъства и представител на българското посолство във Франция.

Българският кулинар не за пръв път представя кухнята ни пред европейците. Преди две години той беше единственият готвач от Източна Европа, който участва във фестивала Food Culture в Страсбург. Тогава Иванов демонстрира уменията си пред представители на пресата, бизнесмени, членове на европарламента, и не на последно място – главния готвач на прочутия ресторант Au Crocodile.

Пеньо Иванов е и човекът, който активно популяризира и работи за съхраняването на българските традиции в кухнята. Заедно с Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З-7, той организира единствения у нас кулинарен фестивал, който се занимава с това - "Пъстра трапеза на гости на моя град".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »