С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Мидалидаре Естейт дебютира на българския винен пазар

Бакхус
29 Октомври 2010, 15:02
Share Tweet Pin it Share

Тази седмица в столичния хотел Park Inn Greenville се състоя официалното представяне на новата българска изба Мидалидаре Естейт. Специален гост на събитието бе Константинос Лазаракис, Master of Wine (MW) - единственият носител на тази титла за Югоизточна Европа и Балканите. Г-н Лазаракис е четвъртият MW, след Джансис Робинсън, Мери Гейнър и Каролайн Гилби, който посещава България, припомня vinoto.com.

Заедно с маркетинг директора на Мидалидаре Естейт Галя Нифору Константин Лазаракис представи общо шест вина от първата реколта на избата - белите пино гри и шардоне калиста, както и сортовите и купажни червени вина бордо-бленда Petite Village (каберне совиньон, мерло и пти вердо), гран винтаж каберне фран, гран винтаж малбек и топ-виното на избата, гран кюве от мерло, малбек и каберне совиньон.

Разположена на 20 км североизточно от Чирпан, в с. Могилино, избата "Мидалидаре" притежава 250 декара лозя, които се намират между хълмовете на Централна Средна Гора. Там се отглеждат както бели сортове - совиньон блан, семийон, пино гри, шардоне, мускадел и гренаш блан, така и червените каберне фран, мерло, малбек, сира, каберне совиньон и пти вердо.

Създател на проекта "Мидалидаре" е руският бизнесмен Евгений Юсупов, който в момента живее в Казахстан. Енолозите на избата са Николай Катеров и Александър Алексиев - и двамата с дългогодишен опит не само в България, но и в страни като Австралия, Нова Зеландия и Аржентина.

Винарната планира да акцентира върху лимитирани серии от вина клас премиум и супер-премиум на цени между 12 до 36 лева. Те ще се предлагат основно в ресторанти и магазини като Елемаг, Casavino и др.

Share Tweet Pin it Share
6 Коментара
  • Anonymous
    Илия Граматиков
    16, 21, 09 Май 2011, 16:21

    Ниска средна класа вино (говоря за червените) на доста висока цена.

    !
  • Anonymous
    ЛАИК-ДИЛЕТАНТ
    10, 43, 02 Ноември 2010, 10:43

    ПРИ 5000 ЛЕВА БРАНДИРНЕ НА МАРКА...??? МОЖЕ ДА СИ ПИШЕШ КАКВОТО ТИ ПАДНЕ...........

    !
  • Anonymous
    до "до критик"
    10, 24, 02 Ноември 2010, 10:24

    Лимитираните серии вина се асоциират с високо качество. Съответно и суровината трябва да е много високо качество т.е. crop yield.
    Кога ги посадихте тези лозя, та кога взеха да дават супер грозде, та да им нахакате такива цени...

    Отделен е въпроса, че БИО и Органик вече се пише на поразия - маркетингови трикове, дами и господа. Какво мислите, че ще получите като добив грозде ако го гледате като органично и т.н. няма да имате грозде за 52 лв. примерно Cuvee. (все пак не сте DRC, където гледат oganic и орат с кон и плуг). [...]

    Read the full comment
    Отделен е въпроса, че Био се свързва с цялата философия за биодинамика, лунни цикли и т.н.
    Ама кой разбира от тези работи тук. Пише БИО штот е модерно и се продава по-скъпо и айдееее ше лъжем народа отново.

    После и хонорарчето на този MW трябва да знае бъгларина че плаща като си купува Мидалидаре... Поне казахте ли му на византиеца за колко смятате да продвате вината, та да си прецени дали качеството отговаря на цената...

    Вместо да се оправят нещата, все по-зле стават. И все повече се иска да се издои народа с маркетинг и реклама и може би малко грозде във виното и разни дипломирани маркетьори.

    !
  • Anonymous
    Лимитиран
    09, 40, 02 Ноември 2010, 09:40

    За нова изба само с 25 хектара и хоп 100 000хил бут. капацитет
    половината лимитирани,другата органик-банално и смешно(повече
    от новите "тигри" стартираха без собствени лозя и изби-въртят
    ишлемета та пушек се вдига-купуват грозде от Харманли ,винифи
    цират в Каспичан.Сляпо копиране на всички Бордолезки сортове
    не е гаранция за нищо-единствената прилика е само 42 паралел..

    !
  • Anonymous
    до критик
    18, 09, 01 Ноември 2010, 18:09

    Производството на избата тази година е 80 000 бутилки, уважаеми господине. Капацитета е 100 000 бутилки годишно.
    А това дали са глупости, времето ще покаже. Засега Ви казвам наздраве!

    !
  • Anonymous
    критик
    12, 26, 30 Октомври 2010, 12:26

    И Катаржина естествено...

    Кажете си колко ви е производството в количества и после ще си говорим за лимитирани серии.

    Маркетинг глупостите на Нифору. Що не се пробва в Бордо, а?
    Лимитирани...пфуйй...

    !

Реклама »