С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Вината Cavalli - вече и в България

Бакхус
16 Ноември 2010, 16:52
Share Tweet Pin it Share

Изисканото вино, носещо името на един от законодателите на световната мода - Роберто Кавали, вече ще се предлага и на българския пазар. В понеделник се състоя официалното представяне на вината Cavalli, на което присъстваше и самият им производител - първородният син на модния дизайнер, Томазо.

На дегустацията, която се проведе в софийския Uno Ristorante Italiano под егидата на сомелиера Венцислав Любенов, гостите опитаха две вина - Le Redini от 2008 г. (в превод "Юзди"), чието съдържание е 90% мерло и 10% аликанте, и Cavalli Tenuta degli Dei от 2007 г. (в превод "Имение на боговете"), произведено от сортове кабeрне совиньон, кабeрне фран и пети вердо.

Вината се произвеждат в лимитирани количества, като за цял свят се пускат за продажба само 45 000 бутилки. Мястото за направата им е семейното имение на Кавали, "Тенута дели деи", което се намира близо до Флоренция, в областта Панзано ин Кианти. По думите на Томазо баща му закупил земята в този регион още преди 30 години като кът за отмора, а и за развъждане на състезателни коне. През 2000 г., по идея на Томазо, земите там, както и част от площта около друго имение на семейството недалеч от Флоренция, били засадени с общо 45 000 броя лозя. "Решихме да не засаждаме италиански сортове като кианти класико или санджовезе, тъй като искахме вино с истински космополитен характер", обясни той. Затова вината на Кавали се правят от международни сортове като мерло, каберне совиньон, каберне фран, пети вердо и аликанте.

Докато Томазо Кавали се занимава изключително със съдържанието на вината, визията им е дело на баща му. Логото на всеки етикет е специален, тъй като представлява фрагмент от картина на Джузепе Роси - дядото на Роберто Кавали. Етикетите на Tenuta degli Dei пък следват творческия път на дизайнера - двете вертикални ивици, които ги обрамчват, са в съответствие с темите на различните му колекции и всяка година се менят. Така, първата реколта на това вино от 2004 г. е украсена с мотиви от известната Леопардова колекция (пролет/лято 1996 г.) на дизайнера. Последната серия на виното е от 2007 г. и е на тема рози, подобно на колекцията на Кавали от 2000 г.

Това е и единствената серия на Tenuta degli Dei, която ще се продава в България. За почитателите на колекционерските кутии ще има и специални кутии Cavalli Tenuta degli Dei с по три бутилки от 2005 г., 2006 г. и 2007 г. Дистрибутор на вината на Кавали у нас е фирма "Ситекс", която разпространява и Roberto Cavalli Vodka.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »