С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Wine Enthusiast ще раздава наградите си Wine Star Awards за 2010 г.

Бакхус
21 Януари 2011, 13:29
Share Tweet Pin it Share

В понеделник, 24 януари, авторитетното винено списание Wine Enthusiast ще проведе ежегодната си церемония по раздаване на наградите Wine Star Awards. Единадесетото поред издание на събитието ще се състои в Ню Йорк, в сградата на емблематичната за града обществена библиотека.

В хода на галавечерята ще бъдат връчени общо 12 награди в отделните категории, отразяващи достижения в различни области от винения свят. Ето и имената на победителите в тях:

Европейска изба на годината - Sogrape Vinhos (Португалия)
"Тази избата не само е успяла за създаде емблематичното според мнозина португалско вино Mateus, но и да развие дейността си еднакво добре в различните ценови сектори. Тези постижения демонстрират желанието на собствениците й, фамилия Гуедеш, да продължат да бъдат символ на португалските винарни."

Изба на годината от Новия свят - Бодега Катена Сапата (Аржентина)
"Аржентина се превърна в най-бързо развиващия се износител на вино в света, най-вече благодарение на своя малбек. А темпото на това шеметно развитие се задава от избата Катена. "Смятам, че успяхме да постигнем това, към което се стремеше баща ми - да правим едновременно "зашеметяващ" и достолепен, концентриран малбек, най-доброто вино, на което сме способни", смята дъщерята на Николас Катена, Лаура.

Американска изба на годината - J. Lohr Vineyards & Wines
"На 40-годишна възраст тази изба продължава да не показва признаци на умора, задържайки все така позицията си на водещ американски производител на качествени вина на умерени цени и поддръжник на стриктни етични и екологични норми в занаята."

Винен район на годината - Рона, Франция

Награда за цялостен принос - барон Ерик дьо Ротшилд.
"Вината на Шато Лафит-Ротшилд" са сред най-колекционираните на планетата. В Китай вече няма инвеститор, който да не говори за Лафит, а цените за реколта 2009 г. са достигнали петцифрени суми - и то за вина, които все още отлежават в бариците. Резонансът на Лафит, съчетан с легендите зад името Ротшилд, продължава да действа като магнит за всички ценители на виното по света", звучи обяснението на изданието за избора на Ротшилд като лауреат на наградата.

Винар на годината - Женевиев Янсенс от изба Робърт Мондави
"След 36 години в занаята Женевиев Жансенс в момента създава най-великите вина To Kalon Fumé Blanc и Reserve Cabernet Sauvignon в кариерата си, а и в кариерата на избата Робърт Мондави. Попитана, кое смята за най-доброто си постижение за 2010 г. тя обаче простичко отвръща: "Че направих вина, които доставят удоволствие на хората".

Иноватор на годината - Ален Юпе, кмет на град Бордо, Франция
"Ренесансът, който Бордо изживя през последната година, щеше да бъде невъзможен без усилията на Ален Юпе - бившият френски премиер и двукратен кмет на този град".

Мъж на годината - Бил Фоли от Foley Family Wines, една от водещите винарни в Северна Калифорния

Производител на годината - Робърт Купър от Cooper Spirits, създал ликьора с вкус на еделвайс St-Germain

Търговец на годината - Sherry-Lehmann Wine & Spirits - гигантът, зародил се още във времената на Сухия закон, който днес представя над 7000 марки алкохол и обслужва 100 хил. клиенти годишно

Вносител на годината - TGIC - калифорнийската компания (чието име се транскрибира като Thank God it's Chilian - "Слава Богу, че е чилийско"), превърнала се в основен вносител на южноамерикански и най-вече на чилийски вина в САЩ

Ресторантьор на годината - Тайлър Флорънс - готвач, предприемач и собственик на бързо растяща ресторантска група

Share Tweet Pin it Share

Реклама »