С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Wine Enthusiast обяви носителите на Wine Star Awards

Бакхус
05 Ноември 2011, 18:46
Share Tweet Pin it Share

Авторитетното винено списание Wine Enthusiast обяви носителите на тазгодишните му награди Wine Star Awards. Разпределени в близо 15 категории, ежегодните отличия се присъждат за извънредни постижения в различни сфери на винения свят. Официалното връчване ще се състои на 30 януари 2012 г. на галавечеря в Ню Йорк. Ето и победителите, както и поясненията на самото издание за избора му:


Европейска изба на годината
- Gérard Bertrand (Франция)
Земевладелец и партньор на някои от най-добрите винопроизводители в Южна Франция, Жерар Бертран управлява над 325 хектара лоза, разпръснати из Лангдок. Основната му заслуга е неговата способност да бъде в крак с тенденцията за експресивни, добре балансирани и елегантни вина, едновременно изискани и достъпни.

Изба на годината от Новия свят - Viña San Pedro (Чили)
Ключовата изба на Viña San Pedro Tarapacá Wine Group прави вина за всеки вкус - от изгодните Gato Negro до премиум-линията Cabo de Hornos. Под ръководството на изпълнителния си директор Хавиер Битар и главния технолог Марко Пуйо, Виня Сан Педро се смята за един от признатите иноватори на Чили.

Американска изба на годината - Wente Family Estates
Основана през далечната 1883 г., тази калифорнийска изба е най-старата семейна винарна в сраната. Wente Family Estates е най-вече известна с качествените си вина, независимо от ценовата категория, както и с факта, че първа в Америка е започнала сериозно да работи със сорта шардоне.

Винен район на годината
- Просеко, Италия

Награда за цялостен принос - Дейвид Тауб, Palm Bay International
"Вече близо половин век изпълнителният директор на Palm Bay International е сред личностите с най-голямо влияние върху винената индустрия в Щатите". Портфолиото на компанията включва над 40 производители от десет страни от цял свят,и богато разнообразие от ценови и качествени категории.

Винар на годината - Боб Кабрал, Williams Selyem (САЩ)
Кабрал, който е начело на винопроизводството в Williams Selyem от 1998 г. насам, е основната причина избата да се издигне над нивото на просто качествените вина и всяка година да предлага впечатляваща палитра от над 35 вида вина, и най-вече "драматични пино ноари".

Иноватор на годината - Георг и Максимилиан Рийдъл, Riedel Glass Company
"Може и да не са произвели нито едно бутилка вино през кариерата си, но членовете на фамилията Рийдъл имат влияние върху винения свят, сравнимо с това на редица емблематични изби". Семейството е в стъкларския бизнес още от 17 в. и днес е известно с производството на елегантни и иновативни от технологична гледна точка чаши и декантери, превърнали се в емблематично допълнение към изисканите вина по света.

Мъж на годината (САЩ) - Крис Инделикато, DFV Wines
Инделикато ръководи една от най-бързо развиващите се винарни на Щатите, която се нарежда и на четвърто място в страната по износ.

Мъж на годината (свят)
- Дон Сейнт Пиер младши, ASC Fine Wines (Китай)
Роденият в Канада Сейнт Пиер е изпълнителен директор на най-големия вносител и дистрибутор на качествени вина от цял свят в Китай.

Търговец на годината
- Stew Leonard's Wines
С девет локации в Ню Йорк, Ню Джърси и Конектикът, веригата залага на богатия асортимент и доброто обучение на персонала си. Резултатът е годишни приходи от 100 млн. долара след едва десет години съществуване на пазара.

Вносител на годината
- Mionetto USA
Компанията вече е сериозна движеща сила зад италианските вина по света, благодарение на разнообразното си портфолио, побиращо както класики като Cantina di Soave, така и еклектичен подбор от бутикови винарни.

Ресторантьор на годината - Майкъл Мина, Mina Group
Роденият в Кайро Мина разполага със заведения в осем различни щата, две от които имат и мишленови звезди.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »