С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кулинарна академия HRC отличена за "значителен принос в кулинарното изкуство на България"

Бакхус
07 Декември 2011, 10:22
Share Tweet Pin it Share

Кулинарната академия HRC към Висше училище Международен колеж от Добрич беше удостоена със специална награда за "Значителен принос за развитието и обучението на кадри в областта на кулинарното изкуство в България". Отличието е част от годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Директорът на академията Мария Полименова оцени като високо признание наградата, особено на фона на факта, че HRC съществува едва от 2008 г.

Наградите на БХРА за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта се връчват за 15-ти път. Тази година отличията в ресторантската сфера отидоха при заведения от Търговище, Шумен и Сандански.

Ресторант "Нова Мизия" от Търговище, разполагащ освен с няколко зали и пещ за грил и пици, и със салон за винени дегустации, стана носител на приза "Класически ресторант". Отличието "Гурме ресторант на 2011 г." отиде при "Панорама", разположен в шуменския хотел "Шумен". Ресторантът съчетава екзотични и нови за страната продукти с типично-български като дунавски риби, като широко използва и "авангарни технологични похвати в кухнята", гласи описанието, придружаващо наградата. За "Средиземноморски ресторант на 2011 г." е избран санданският "Пломари", който специализира върху македонски блюда и риба, карана ежедевно от Беломорието.
За "Мениджър в ресторантьорството на 2011 г." беше избрана Теодора Попова, изпълнителен директор компанията "HappyBar & Grill" и рибните ресторанти "CapitanCook".

Наградите на БХРА бяха връчени на официална церемония в столичния хотел "Хилтън".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »