С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Английските пъбове получават специален статус

Бакхус
07 Октомври 2013, 14:07
Share Tweet Pin it Share

Над 100 британски пъбове са получили специален статус, който ще попречи да бъдат продадени или превърнати в нещо друго. Общините ще следят пъбовете да не бъдат продавани без знанието на местните хора.

Работна група от селцето Холиуел Грийн в Йоркшър например държи не просто да запази местния пъб, но и да го превърне в място за срещи.

"Искаме не просто да възродим пъба, искаме той да е място, където всеки да е добре дошъл - от родителите с пеленачета до възрастните хора. Твърде много заведения и сега са "само за мъже". Естествено, че ще предлагаме истински ейл и континентални светли бири, но искаме също така човек да може да дойде при нас и да си поръча капучино" - казва Джон Уолш, председател на групата.

По-рано тази година тя е попречила на настоящия собственик да превърне мястото в хипермаркет. В момента общността набира средства за да откупи пъба и да го стопанисва като колективна собственост.
Същото правят и жителите на Бамфорд в Дербишър, които се надяват да съхранят пъба като социален клуб.

Според британската Кампания за Истински Ейл пъбовете са най-желаните обществени постройки в списъците на имотните предприемачи на Острова.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    Meister Eckhart
    18, 20, 09 Октомври 2013, 18:20


    хората си имат кръчми със столетна история

    the devil is in the data

    !

Реклама »