С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

"Загорка" поведе българската индустрия към "зелено"

Бакхус
21 Октомври 2013, 13:55
Share Tweet Pin it Share

Старозагорската пивоварна "Загорка" откри първата зелена индустриална сграда в страната ни. Тя е и първата сред всички пивоварни на Heineken в света, която притежава зелен склад. Той е сертифициран по световно признат метод за оценяване на екологичните показатели на сгради–BREEAM.

Съоръжението е снабдено с компютърно базирана система – BMS, която контролира и управлява осветлението, вентилацията, противопожарната и другите системи на сградата при минимална енергийна консумация, като в същото време осигурява оптимални условия на работа.

При изграждането на склада са приложени редица иновативни зелени решения като термоизолация с панели с дебелина 15 см, специална изолация на пода, бързо-затварящи се врати, топлинни завеси, които предотвратяват промяната в температурата в склада при отваряне и затваряне на вратите, нощно охлаждане чрез автоматично контролирани капандури, прозорци, гледащи на север, за да се избегне директната слънчева светлина в склада.

Изграждането на складовата база е започнало в края на 2011 и е приключило година по-късно, за да последва процесът по сертифициране.

Площта на новия зелен склад за готова продукция е близо 3 000 кв.м., а стойността на инвестицията възлиза на над 2 милиона лева.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    21, 28, 25 Октомври 2013, 21:28

    Ще се лее бира:)

    !
  • Profile preview
    Салмонела
    16, 15, 25 Октомври 2013, 16:15

    Наздраве!

    УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!

    ! Оценка
        +1

Реклама »