С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Супермаркетите Теско срещу разхищаването на храна

Бакхус
22 Октомври 2013, 15:06
Share Tweet Pin it Share

От британската верига за бързооборотни стоки Теско разкриха, че за първите шест месеца на 2013 г. са бракували и изхвърлили около 30 хиляди тона храна: 21% от тях са плодове и зеленчуци, а 41% - тестени изделия. Изследването е установило, че 68% от нарязаните пакетирани салати, се изхвърлят.

Веригата обяви, че ще спре да предлага намаления за големите пакети полу-готови салати и ще ги замени с "по-умни" промоции за по-малки опаковки. Освен това ще махне датите "излагай до" на плодовете и зеленчуците и ще реорганизира пекарните си така, че да има по-малко хляб по витрините.

Ябълките и бананите ще се съхраняват при по-оптимизирани температури, за да не се развалят бързо при транспортирането, а при гроздето се тестват нови сортове, които траят по-дълго.

Изследването е установило още, че всяко британско семейство изхвърля средно по 700 литра храна годишно.

Коледните празници, абсолютните шампиони по пазаруване и прахосване на храна са далече, но може би тъкмо сега е моментът да се замислим какво от потребителските си навици искаме да променим.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    ПАВЛА
    02, 16, 24 Октомври 2013, 02:16

    А като се замислим в световен мащаб колко народ гладува ...

    При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 40, 23 Октомври 2013, 23:40

    Очевидно понасят загуби от това след като са се залетели да се реорганизират.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -2    +2

Реклама »