С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

За няколко часа в Каталуня

Бакхус
04 Декември 2013, 16:24
Share Tweet Pin it Share

Миналия четвъртък вечер мълниеносно разпродадените куверти доведоха голяма група любопитни и гладни гости на списание "Бакхус" в панорамния ресторант Zest в Suitе Hotel Sofia. Разнообразното и интересно четиристепенно меню от каталунската кухня беше разпалило въображението, а въведението на готвача още повече изостри апетита.

За всеобщо облекчение чудесната Esqueixada de bacallà  бързо се появи на масите пред гостите – свежа и специална, с внесената специално за събитието риба треска.

Escalivada catalana, яркото на вид предястие от печени патлаждани, чушка, лук и зехтин даде интересн поглед как познатите на балканските кухни продукти звучат в испанската.

Основното ястие имаше прелестно ефектен вид и разнежваше с апетитните морски аромати, които се надихага от късовете риба и едрата, розовееща се скарида. Те бяха пропили и в нежните картофки, и бяха поемани отново и отново с всяка хапка.

Финият, пухкав crema catalana завърши подобаващо ефектната вечеря, съпроводена от разнообразните по характер вина на партньора ни Бибендум. Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които традиционно подкрепят много от събитията на списание "Бакхус", дадоха нужните глътки въздух и свежест на вечерящите.

Вярваме, че много от тях си отидоха в добро настроение, и със същите впечатления, с които останахме и ние - макар и да не е професионален готвач, Димитър Шопов създаде вечеря за 90 души точно като такъв, при това с очевиден талант. Това си бяха няколко часа в Барселона без да напускаме София.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    20, 05, 18 Май 2014, 20:05

    Ох, аз мога и повече от няколко часа да остана в Каталуня :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    izabell
    17, 16, 05 Май 2014, 17:16

    Бих пробвала да дегустирам води:)

    ! Оценка
    -3
  • Profile preview
    maren
    10, 50, 15 Март 2014, 10:50

    Свежи продукти! Познато и може би не забравено в България.

    ! Оценка
        +2

Реклама »