С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бргундия и Шампан кандидати за Световното културно наследство на Юнеско

Бакхус
14 Януари 2014, 16:10
Share Tweet Pin it Share

Френското правителство избра винарските райони Бургундия и Шампан за кандидати на страната за списъка на Юнеско на Световното културно наследство.

Френското културно министерство, което обяви номинациите заяви, че кандидатурите ще бъдат разгледани от Комитета през 2015 г.

"Бургундските изби и градовете Дижон и Боне ще бъдат представени като важни културни обекти заради своите изби, оградени от каменни стени и заради отличителната им архитектура" - се казва в изявлението на Министерството.

Шампан пък ще се представя със своята топография, винопроизводство и "дългогодишен принос към културата на веселие".

Това е закъсняло признание за двата района, тъй като през миналата година кандидатурите им бяха отхвърлени, независимо от подкрепата на френския президент Франсоа Оланд за Шампан, но Франция бе убедена да кандидатства отново за сесията през 2015.

Двете номинации не влизат в конфликт помежду си, тъй като кандидатстват в различни категории. От министереството съобщиха, че те "притежават социалните и културни характеристики, отговарящи на изискванията на Юнеско за автентичност, интегритет и история".

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    22, 35, 14 Януари 2014, 22:35

    Много силна кандидатура.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    18, 47, 14 Януари 2014, 18:47

    Най-добрите вина са там.

    ! Оценка
        +2

Реклама »