С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Момиче на име Джак

Бакхус
20 Февруари 2014, 16:47
Share Tweet Pin it Share

Кулинарните блогове са направили немалко хора известни, харесвани и заможни. Донякъде такъв е случаят и с Джак Монро.

Донякъде, защото рецептите в блога A Girl Called Jack са достъпни за хора с изключително скромен бюджет.

Монро е самотна майка и през 2011 й се налага да напусне работата си като телефонистка в пожарната, за да може да се грижи за детето си. Вероятно никога няма да забрави как двамата са живели със седмичен бюджет за храна от 10 паунда и й се е налагало да прибягва до хранителната банка.

Блогът й става изключително популярен и харесван. В него освен прости и достъпни рецепти, тя дава съвети как хората да се справят с ограничени средства.

Монро например смята, че индустрията на готовите храни, които просто пъхаш в микровълновата, са променили отношението ни към храната. Съвременните поколения дори не подозират колко по-евтино и просто е да си приготвят сами храната. "Ако разрешим проблема с непознаването на храната, ще сме наполовина успели да се справим с недостига на храна" - пише Монро в блога си.

През декември 2013 тя създава електронна петиция, подписана за кратко време от над 100 хиляди души. Документът довежда до парламентарни дебати за бедността и недостига на храна в Обединеното кралство.

Историята й изглежда така кинематографична, че представители на автора на книгата "Вълкът от Уолстрийт" се свързват с нея, предлагайки й да закупят "правата върху житейската й история". Монро отказва: "Би било прекалено - казва тя пред "Гардиън". - Безработно момиче, което пише блог за храна - от това няма как да излезе голям филм."

Като кулинарен автор Монро има договор с издателство "Пенгуин", тя пише за различни издания, но продължава да живее скромно "Харча, колкото ми трябва, за да покривам разходите си и гледам да спестявам останалото, защото ако животът ме е научил на нещо, то е че никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла."

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    13, 44, 21 Февруари 2014, 13:44

    единственото по-жестоко нещо от смъртта може да е животът !!!

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
    -1    +2
  • Profile preview
    izabell
    19, 47, 20 Февруари 2014, 19:47

    Похвално.

    ! Оценка
    -2
  • Profile preview
    BarBQ
    17, 55, 20 Февруари 2014, 17:55

    "защото ако животът ме е научил на нещо, то е че никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла."

    Евала, мъдър човек.

    ! Оценка
        +5

Реклама »