С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Открийте тайните на техниката Sous Vide

Бакхус
31 Март 2014, 19:56
Share Tweet Pin it Share

Техниката на вакуумното готвене Sous Vide не е новост, а нещо като норма в кулинарния свят. Тя придава на месото, рибата или зеленчуците онези вкусови качества и консистенция, които можем да сравняваме само с майсторските постижения на световно признати шеф-готвачи.

Д-р Брюно Гюсо, един от създателите на Sous Vide, пристига специално в София на 22 април 2014 год., за да разкрие тайните на своята технология за нискотемпературно готвене във вакуум.

Презентацията и кулинарното обучение ще се състоят в шоурума на МУЛТИВАК България. Специалистът в опаковането предлага цялостни решения за опаковане и за нискотемпературно готвене във вакуум Sous Vide.

Техниката Sous Vide е семпла, а резултатът- впечатляващ: естественият вкус на ястията, свежестта на съставките, цветът им и тяхната консистенция са напълно съхранени. Няма опасност от загуба на водно съдържание, за разлика от конвенционалните кулинарни похвати за термична обработка, при които съставките изсъхват.

Методът Sous Vide е открит през 70-те години на миналия век от шеф- готвача и технолог по храните д-р Брюно Гюсо, в сътрудничество с Жорж Пралу. От 1990 год. насам д-р Гюсо работи усилено над задачата да направи този метод за готвене достатъчно сигурен и уникален, а също така и да го наложи като метод за приготвяне на хранителните продукти на индустриално ниво.

Негов приятел, майстор-готвачът Жоел Робушон, насърчава д-р Гюсо да създаде специален обучителен център за Sous Vide. През 1991 г. в Париж, Франция, отваря врати обучителният център наречен Centre de Recherche et d’Etudes pour l’Alimentation (CREA), за да популяризира техниката Sous Vide. Днес д-р Брюно Гюсо е разширил дейността на обучителния си център и провежда тренинги в САЩ и в цяла Европа.

Желаещите да вземат участие в Sous Vide обучението с д-р Брюно Гюсо, моля да изпратят своете заявление най- късно до 21.04.2014 г. по електронна поща на адрес [email protected], а също така може да се регистрират онлайн на адрес sousvide.multivac.bg, създаден специално за това събитие. Местата са ограничени. Цялата информация за събитието ще намерите на адрес sousvide.multivac.bg.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 56, 31 Март 2014, 23:56

    Малко съм скептична по отношение на готвенето на този другар и последващия му вкус...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -2    +1
  • Profile preview
    izabell
    21, 37, 31 Март 2014, 21:37

    Това поставя нов етап в кулинарията.

    ! Оценка
    -2

Реклама »