С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Отличник на пазара

Бакхус
08 Април 2014, 15:36
Share Tweet Pin it Share

Според една легенда за баща на сайдера може да се смята Карл Велики, който веднъж без да иска седнал върху кошница с ябълки. Зад това не много обещаващо начало се крие история на забележителен възход. В България продажбите на сайдер за миналата 2013 са се увеличили двойно спрямо предходната. През 2012 пък ръстът е бил 160% спрямо 2011.

Тези цифри превръщат сайдера в най-бързо развиващата се категория на пазара на напитки в страната, съобщават от AMI Communications.

Сайдерът е нискоалкохолна напитка и се прави традиционно от ферментирал ябълков сок. Харесва се както от жените, така и от мъжете и се пие през цялата година, въпреки че се приема основно като лятно питие.

"Карлсберг България" официално пуска на местния пазар Somersby ябълка през април 2011 г., което го прави пионер в този сегмент на българския пазар. Поради големия интерес към напитката, скоро компанията започва да предлага и ароматите круша и къпина.

Друга история за произхода на сайдера твърди, че в днешна Великобитания ябълково вино се е пиело още преди римляните.

Каквато и да е истината, днес сайдерът се радва на възроден интерес и бележи ръст в продажбите не само у нас и в Европа, а и по целия свят.

Share Tweet Pin it Share
4 Коментара
  • Profile preview
    Jessika
    14, 36, 12 Април 2014, 14:36

    Ябълковото вино е традиционна напитка в провинция Хесен, в Германия. През лятото се пие охладено - натурално, или допълнено е малко газирана вода. През зимата има вариации да се пие горещо, с добавена канала, лимонова кора и др. подправки.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”

    !
  • Profile preview
    bramasole
    22, 22, 08 Април 2014, 22:22

    Сайдерът ми допада ледено студен, но технолозите в Somersby трябва много сериозно да се замислят в посока редуциране на захарта в напитката.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    !
  • Profile preview
    Нефертити
    22, 19, 08 Април 2014, 22:19

    Това сайдерче е доста освежаващо! :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    17, 24, 08 Април 2014, 17:24

    Нищо лично към "Сомърсби", но предпочитам "Бакарди" :)

    ! Оценка
        +2

Реклама »