Започва фестивалът "Вино и храна" във Варна
Варненският Дворец на културата и спорта ще стане домакин на второто национално изложение "Вино и храна", което ще се проведе от 25 до 27 април.
Ще участват повече от 40 български изби и производители на хранителни стоки.
В гурме зоната на изложението ще бъде предложено тристепенно меню, приготвено от шеф готвачите Петър Йоргов, ресторант-винарна Di Wine, Варна, Петър Бураков, ресторант Мусала, Варна и Александър Таргов, Chefs Club Stara Zagora.
Интересен акцент в съпътстващата програма са семинарите:
"Импровизации на тема кафе" с Йордан Дъбов, 26 април 2014 (събота),
"Белите вина: нов хоризонт за българските изби" с Яна Петкова, 26 април 2014 (събота)
"Неделна фиеста на сетивата: вино и сухи мезета" с Любомир Стоянов, 27 април 2014 (неделя)