С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво, къде, кога, защо

Бакхус
03 Ноември 2015, 03:16
Share Tweet Pin it Share

Deň vínnych pivníc v Trnave

7 ноември

Веднъж годишно имаме възможността да посетим избите в подземията на историческия град Търнава. Наричат го "малкия Рим", намира се на само 50 км. от Братислава, истинско средновековно архитектурно бижу в сърцето на Европа.
През 13 век вече има солидно винено производство, и снабдява кралските особи и аристокрация на австроунгарската империя. Билетът за цял ден разходка и дегустации струва 30 евро. Към него получавате и ваучер от 15 евро, за да си купите бутилката, която най-много ви е допаднала.

 
http://www.regiontirnavia.sk/podujatia/top-podujatia/den-vinnych-pivnic-v-trnave

 
La Fete Du Champagne

5–7 ноември

Това е второто издание на фестивала, но вече се смята за най-важното събитие за шампанско в Щатите. Канят се възможно най-редките и добрите от къщите на Шампан. Тук среща си дават големите и бутиковите: Dom Perignon, Krug, и Billecart-Salmon, с Marie-Noëlle Ledru, Pierre Paillard, и Marie-Courtin. Това е място за всеки много напреднал или с неподправена тръпка към темата "Шампанско". 
На голямата дегустация ще бъдат представени около 120 вида шампанско. Кетърингът е от топ ресторанти Bar Boulud, Café Boulud, Rebelle, NoMad. Събитието включва и семинари, и гала вечеря, водена от Даниел Булюд.

http://www.lafeteduchampagne.com/

 

Beaujolais Nouveau

19 ноември 

Това е третият четвъртък от ноември, което значи, че е денят на Божоле Нуво. Първите бутилки от младото вино е виненият еквивалент на Св. Патрик – празнуват се навсякъде. В крайна сметка гениалният маркетинг вече е жива традиция. Този скромен празник е започнал като местно събитие, на което се отбелязва гроздобера в баровете е и кафенетата на Божоле. Днес статистиката сочи, че над 65 милиона бутилки се изпиват извън Франция, а това е почти половината от производството в региона.

http://www.beaujolaisnouveauday.com/

 

Taste Of London

19-22 ноември

Под шапката Taste се провеждат фестивали в цял свят и през цялата година. Първият е през 2004 г. Идеята е на него да се представят най-добрите ресторанти, готвачи, и производители от съответния град. Тази година в Лондон ще бъде във великолепната викторианска сграда Tobacco Dock. Освен изложение, има и майсторски класове, демонстрации, дегустации. Още: в Мелбърн ще бъде между 12 и 15 ноември, в АбуДаби – между 4 и 7 ноември.

 http://london.tastefestivals.com/



Nuremberg Christkindlesmarkt


27 ноември 

Започва коледният базар в Нюрнберг. Както винаги - свещи, канела и карамфил на централния площад в Нюрнберг. Това е един от най-старите пазари в Германия, започнал като коледен панаир през 16 век. Със сигурност оттогава са и печените бадеми, греяното вино, джинджифилови хлебчета и бисквити, и нюрнбергският братвурст. Церемонията по откриването започва в 17.30. Всеки ден над 180-те украсени щанда ще работят от 10 сутринта до 9 вечерта.

 
http://www.christkindlesmarkt.de/en/

 


Share Tweet Pin it Share

Реклама »