С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Лате мърррркиато, ако обичате!

Мария Капари
12 Ноември 2015, 17:55
Share Tweet Pin it Share

Представете си място, на което да изпиете чаша хубаво еспресо в компнията на 12 дружелюбни и гальовни котки, които можете да погалите, нахраните и снимате. Такова заведение съществува в идеалния центърна Будапеща, само на 5 минути от базиликата "Свети Стефан" - първото унгарско котешко кафене.



Вдъхновени от подобно заведение във Виена, създателите му отварят през февруари 2013 година, за да дадат дом, непрестанно внимание и грижи на повече от десет котки.  В град, в който почти няма бездомни животни, усещането да си заобиколен от мъркащи любимци е като остров на удоволствието и привлича огомен брой туристи.

  • снимка: Мария Капари



Адам Тот, един от собствениците, разказва как семейството му винаги е обичало животните и притежава частна зоологическа градина, в която живеят и големи хищни котки. Като в сбъдната мечта на големия английски писател и зоолог Джералд Даръл, на едно място са събрани котки от най-различни породи. Азур, огромният оранжев котарак Мейн Кун, е безусловен господар в кафенето и кара посетителите да се чувстват малки като Алиса при срещата си с Чеширския котарак. Най-новият обитател е игривото коте Мая, пострадало при автомобилен инцидент и наскоро оперирано.

Всички котки имат свой характер – потайни, любвеобвилни или лениви, и зависи само в какво настроение ще ги заварите. Ще откриете и специално "меню", от което да научите историята и името на всяко коте. Обратно на очакваното, мястото е изключително спокойно, тихо и приветливо, а интериорът достатъчно уютен, така че всяка котка да си има собствено кътче.

Правилата в Котешкото кафене са прости и лесни за спазване. Можете да галите котките и да си играете с тях, но не бива да ги взимате на ръце, освен ако те сами не дойдат при вас.



Не трябва да им давате от вашата храна, но пък в заведението може да намерите специални котешки хапки, с които да ги примамите. Сгушените спящи котки не се закчат.



Кафенето отговаря на изискванията на повече от десет агенции и официални институции за безопасност на храната и хигиената, което гарантира перфектната чистота. В котешкия рай освен многобройни забавления за постоянните му обитатели, може да разгледате и всякакви красиви предмети на тема котки – чаши за кафе, чайници, бижута или картички. И макар почти всичкото внимание на посетителите да е съсредоточено върху гальовните любимци, тук умеят да правят истински хубаво кафе. Предлагат се всички класики от еспресо до ирландско, както и богат избор от зелен и черен чай на напълно достъпни цени.

Кафенето работи всеки ден от 10 до 21 часа. Адрес:1065 Budapest, Révay u. 3

 

 

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Будапеща, кафене, котки
3 Коментара
  • Profile preview
    Читател
    09, 57, 14 Ноември 2015, 09:57

    Наистина много добра идея. Хубаво би било такова кафене да се направи и в София.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    staska
    23, 37, 12 Ноември 2015, 23:37

    Това ми звучи подозрително познато - знам го от Париж. Сладурска идея, радвам се, че има следовност. Ако не се лъжа, идеята е от Япония.

    "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."

    ! Оценка
    -1    +4
  • Profile preview
    kas.
    23, 35, 12 Ноември 2015, 23:35

    Би било чудесно да се организира туристически маршрут " Из котешките кафенета по света"

    Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници

    ! Оценка
    -1    +3

Реклама »