С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Добра учебна година

Марина Караконова
25 Ноември 2015, 12:38
Share Tweet Pin it Share

Жоел Робушон, готвачът-легенда, с ресторанти от Бордо до Банког, Лас Вегас до Сингапур, Лондон до Тайпе, притежател на 25 звезди "Мишлен", влиза в образователния бизнес. Той обяви плановете си за международно кулинарно училище, което ще се помещава в бивш манастир и болница в Монморион, Франция. Кампусът ще бъде отворен през 2018 г. Програмата е с много широк обхват, включително и за сомелиери. Училището ще има и ресторант, който ще се помещава в църква, като кухнята й ще е на олтара. Според France TV проектът струва 65 милиона евро. Спонсорът е неназована азиатска инвестиционна група. 

Ако все пак 2018 г. ви е далече, ето една добра възможност за доказано добър университет по темата - Гайзенхайм, Германия.

Университетът работи в посока на най-разнообразен прием на студенти. Много ценен за тях е проектът "Pre-Study", който ги подпомага в намирането на работа за задължителния стаж преди започване на следването, безплатен курс по немски и подкрепа в организирането на ежедневието. От тази година най-успешните участници ще могат да кандидатстват за частична стипендия за първата година от обучението си.

13 декември е крайният срок за кандидатстване за специалностите "Лозарство и винарство", "Международен маркетинг на виното" и "Технология на напитките", а 16 март 2016 - за "Градинарство", "Логистика и управление на прясна продукция" и "Безопасност на храните".

Повече информация на www.hs-geisenheim.de/international/pre-study, а наша читателка си е напавила труда да преведе брошурата на университета.
 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »