С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Noma на народа

Бакхус
08 Декември 2015, 02:27
Share Tweet Pin it Share

"Драги приятелю, след 12 години сме щастливи да съобщим, че отваряме втория си ресторант, който ще е в партньорство с Кристиан Бауман." Краткият фейсбук пост е на Рене Реджепи, собственик и главен готвач на неколкократно обявявания за най-добър ресторант в света, Noma, в Копенхаген.

Ресторантът ще е по-нисък клас от Noma, затова и много по-достъпен. Името му е 108. Ще се намира в квартал Кристиансхавен в Копенхаген. Кухнята ще ръководи Бауман.

В сайта на Noma пише, че ресторантът ще е подходящ, както за семейства, дошли за бърза вечеря в понеделник, така и за дългата петъчна вечер с приятели. В прессъобщението се казва още, че Бауман е разработвал менюто през последната половин година, и че вече е запазил необходимото от местните производители за пролетта и лятото.

Докато мястото стане готово, от 20 януари до 16 април, 108 ще гостува в самата Noma. През това време Рене Реджепи ще работи в Сидни във временния си ресторант.

Ето и първи поглед върху менюто. Любопитни сме за зелето на скара със сотирани свински опашчици.http://108.dk/en/

Отворено за резервации от тази вечер на [email protected] /от сряда до неделя, само за вечеря/ 

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Noma, Копенхаген, Рене Реджепи

Реклама »