С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Карти и билети

Бакхус
08 Декември 2015, 02:42
Share Tweet Pin it Share

5-8 декември

The Potica Festival on Bled Island

Вълшебно островче в средата на езерото Блед с размери 170 на 86 метра в Словения.

Четиридневният фестивал е посветен на празничния десерт повитица или потица. Прави се за Коледа и Великден и е с различни сладки и солени пълнежи, все пак най-популярният е с орехи. Фестивалът предлага готвене на живо, дегустации, разходка с лодка, тур из острова.

http://www.bled.si/en/events/2015/12/05/1347-Advent-on-Bled-Island-Potica-Days


10 декември 


От 2009 г. на 10 декември движението Slow Food отбелязва Деня на Майката земя. Събитията са стотици, участват над 130 държави. Идеята е да се почитат и опазват добрите и качествени местни продукти. Няма нужда да сте привърженик на движението. Най-малкото, което може да направите, е да си набавите нещо от най-харесвания ви производител – той има нужда да бъде насърчен.

http://www.slowfood.com/what-we-do/international-events/terra-madre-day/

 
 
11-13 декември 

Habits de Lumière

Еперне, Шампан, Франция

Буквално – облечен в светлини. Всички къщи в Шампан ще бъдат отворени и ще предлагат дегустации. Още: готвене на живо, музика, шествие със стари коли, ретро карнавал, фойерверки, и всичко, което се побира в старото клише "феерия от светлини".  

http://habitsdelumiere.epernay.fr/


19-20 декември

OBER Kerstbierfest

Всяка година Objective Beer от района на Есен, Белгия организира Коледен бирен фестивал. Това е моментът да се опитат над 150 белгийски зимни бири. Входът е свободен, а веднъж стигнали в Есен, ще има осигурен редовен транспорт до мястото за 1 евро. 

http://www.kerstbierfestival.be/ENG/

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  бира, фестивали

Реклама »