С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Най-добрият готвач в света" се самоуби

Бакхус
01 Февруари 2016, 13:50
Share Tweet Pin it Share

Топ готвач е открит мъртъв в дома си в неделя. Беноа Виолие от ресторанта с три звезди Мишлен l'Hotel de Ville в Швейцария най-вероятно се е самоубил, смята полицията. Това е станало в дома му в Крисие.

Според швейцарски медии Беноа Виолие е трябвало да участва в представянето на нов гид Мишлен в Париж днес.  

През декември ресторант l'Hotel de Ville в Крисие, близо до Лозана, беше обявен за номер 1 от френската класация с 1000 ресторанта от 48 държави - La Liste.

Тази класация е френският отговор от страна на Министерството на външните работи на английската класация World's 50 Best Restaurants.

Тогава Виолие заяви: "Това е прекрасно, това е изключително за нас. Това класиране може само още да мотивира екипа ни." 

Виолие работи за l'Hotel de Ville от 2012 г. Ресторантът е на 40 години. Цените на ястията в него варират от 195 до 380 швейцарски франка.  /190 до 370 долара/

Виолие произхожда от семейство на винопроизводели. През 2013 г. е обявен за Готвач на годината от влиятелния гид Gault & Millau. Познат е най-вече с ястията си с дивеч.  

Много колеги на Виолие, сред които и Пол Бокюз, наричан още "папата на френската кухня", изразиха съпричастието си в Twitter.

Самоубийстовото на Виолие напомни на всички случая с Бернар Лоазо, който през 2003 г. се застреля след като гидът Gault & Millau "понижи" ресторанта му в класацията си. 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »