С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Супернова

Марина Караконова
16 Март 2016, 16:52
Share Tweet Pin it Share

Първо беше "Ракета", после "Спутник", а от петък констелацията се допълва от "Космос". Ако "Спутник" беше естествено продължение и като пространство, и като концепция, на "Ракета", то на "Космос" се пада да обедини и двете.

Мащабът на "Космос" е различен и най-просто казано - той е по-голям. Той е и бар и ресторант едновременно, и разликите продължават във всичко - от броя етажи, през концепцията, менюто, и свършим с цените.

Целта е барът и ресторантът не функционират всеки за себе си, а работят в непрекъсната симбиоза - т.е. барманът знае какво става в кухнята и обратното.

В дизайна отново преобладават дървото и металът в различни форми. Заобиколени сте от сфери, кубове, решетки, и шестоъгълници, а подвижни светещи кълба като че ли са обединяващата гледна точка на двата етажа, и на цялото пространство. Алгоритъмът им е изчислен така, че движейки се бавно и малко хипнотизиращо в различни плоскости, образуват съзвездия. Звездната нишка минава и в коктейлите: предлага ви се избор на аперитив според зодията ви. Колкото до коктейлите, стилът им тръгва от "Спутник", но продължава по свой си път.

Менюто започва с шопска салата и завършва с кисело мляко с мед и орехи. Дори само това издава другата, освен космическата, тема: България. Очаквайте и пиле с картофи, и миш-маш, и сирене в пергамент, и родопски ориз с пиле, но не чакайте да ги получите по обичайния начин. С други думи, традиционни продукти, сготвени със съвременни техники, така че в чиниите си да видите съвременно поднесена България. Може би така може да се разкаже и цялостната концепция на "Космос".

Като контрапункт са вината, около 150, които идват от цял свят. Кафето е подчертано добро, селекция на Йордан Дъбов.

Ами - излитайте! Официалното откриване е този петък, 18 март.

ул. "Лавеле" 19

Пон - нед.

11-02 ч.

за резервации: 0888 200 700

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    koz
    10, 22, 27 Март 2016, 10:22

    Марина Караконова е клоун.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    id5
    18, 20, 22 Март 2016, 18:20

    отново невероятно ривю на караконова - за храната има само един параграф ...

    !

Реклама »