С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Под кахетското небе

Бакхус
28 Март 2016, 00:23
Share Tweet Pin it Share

Винената компания "Шухман вайнс Джорджия" открива в началото на май винен СПА център в Кахети. Кахети е винената столица на Грузия, макар вино да правят навсякъде в страната.
Според генералния директор Нуца Абрамшвили, комплексът ще е на територията на Schuchmann Wines Chateau. Тя уточни, че продуктите, които ще се използват, ще са на основата на масла, извличани от гроздови семки, и това ще е нова посока в производството на компанията.

Предлаганите процедури ще са различни, включително и лечебни, и за тях ще се използват само местни съставки.
Регионът Кахети, където се намира избата, е водещият и най-голям винен район в Грузия. Намира се в източната част на страната, и е богат на исторически забележителности – манастири, крепости и малки планински селца.
Германецът Буркхард Шухман основава винарната през 2008 г., след като грузинските вина грабват интереса му. Винарната е в село Кисисхеви. Използват се основно местни сортове като ркацители, киси, саперави.
Schuchmann е и първата винарна, която въвежда винения туризъм по западен образец в Грузия, като началото са хотелът и ресторантът й, и постепенно започва да предлага все по-разнообразни туристически маршрути и пакети.
СПА центърът е знак, че страната вече залага сериозно на винения си бизнес и туризъм.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, Грузия, Кахети, СПА
2 Коментара
  • Profile preview
    kutlovchanin
    16, 24, 30 Март 2016, 16:24

    Преди няколко години посетих тази винарна. Произвеждат вина и по традиционните методи и по съвременните технологии. Прави много добро впечатление. Част от оборудването е българско. На дегустацията обаче вината не ме впечатлиха. Желая им успех. Сигурен съм, че ще вървят напред, както в много неща в Грузия.

    ! Оценка
    -1
  • Profile preview
    izabell
    18, 19, 28 Март 2016, 18:19

    Много интругуващо.Заслужава си да бъде посетен Кахети.

    ! Оценка
    -2    +2

Реклама »