С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Луксът на луксовете

Бакхус
04 Април 2016, 17:24
Share Tweet Pin it Share

Планираният ресторант трябва да е пример за възможно най-разточителен лукс: гостите ще обядват и вечерят като Мария-Антоанета.
Според Le Parisien, бордът на директорите на шато Версай е одобрил идеята една от сградите на замъка да бъде наета и превърната в ултра луксозен хотел и ресторант. Сградата е известна като Grand Contrôle и се намира вляво от основния дворец, с поглед към портокаловите градини. По времето на Луи XVI в нея се е помещавало френското финансово министерство. В момента сградата е в упадък, тъй като поддръжката й е много скъпа. Бордът се е спрял на прочутият френски шеф-готвач Ален Дюкас и Стефан Кубри – телевизионен продуцент – като основните фигури зад проекта.
Смята се, че хотелският консорциум Lov Hotel Collection ще инвестира 28, 5 милиона евро за възстановяването на сградата. Наемът й е един милион евро годишно. По план хотелът и ресторантът трябва да бъдат отворени през 2018 г.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Версай, шато

Реклама »