С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Нощни п(т)ици

Васил Щерев
15 Април 2016, 12:13
Share Tweet Pin it Share

Важно е когато излезете в петък или събота вечер на бар да имате няколко опции за среднощно хапване, за да успеете да заспите спокойно. Ето няколко места, които работят след полунощ и стават за задоволяване на адския апетит.

Уго
бул. "Витоша" 45

"Уго" ще ви приветства по всяко време на денонощието. Силен афродизиак в четири през нощта е паста "Корсика" – скрит диамант, на пръв поглед животинска каша от различен тип рибни изделия, която обаче има страхотни вкусови качества. Става за ядене и в леглото, в случай че не се омазвате прекалено много. Иначе тук може да поръчате и от стандартните пица "Маргарита" и пюре от грах, ако искате нещо по-леко. Не е проблем за персонала и ако заспите на стола, докато чакате поръчката да пристигне.

Subway на "Раковски"
ул. "Георги С. Раковски" 108

Мястото, на което е вероятно да срещнеете половината си обезумяли от глад познати. Сандвич няма да ви препоръчвам, опциите са много и винаги могат да бъдат придружени от микс наливна "Кока-кола" и "Фанта портокал". Ако искате да се позабавлявате, обаче, и леко да объркате персонала на заведението, поръчайте си сандвич с риба тон и веджи. Винаги ви карат да повторите няколко пъти или пък директно пропускат едната съставка. Струва си.

Контеса
В парк "Св. Никола", между "Пиротска" и "Цар Симеон"

Ако таксиметровите шофьори можеха да дават "Мишлен" звезди, то "Контеса" щеше да ги обере. Това е мястото, на което, оказва се, се предлага една от най-известните шкембе чорби в София. Нон-стоп. Ако не си падате по шкембето, със сигурност ще имате избор между доста мазни манджи със съмнително качество, идеални за прогонване на махмурлука.

Баничките на "Графа "
ул. "Граф Игнатиев" 13-А

Има едни такива моменти, в които човек просто иска баничка с айрян. Най-вкусните закуски на света са тези на ъгъла на бул. "Гоце Делчев" и бул. "Цар Борис III". Ако не искате да рискувате живота си и да карате дотам, обаче, добра алтернатива е баничарница до Carrefour на "Графа." Ако отидете преди шест сутринта баничките са студени, но какво от това. Важното е, че сте изпълнили мисията си за вечерта.

"Мимас" на "Попа"
бул. "Васил Левски" 68
Няма защо да се притеснявате от миризмата по дрехите си – така или иначе сте тръгнали към вкъщи. "Мимас" е сърцето на София в ранните часове на утрото. Бързо е и мазно. Точно това, което търсите на предела на силите си. Избягвайте да се карате с хората на опашката. Ако искате да опитате нещо по-нетрадиционно от дюнер или фалафел, заложете на суджу. Хрупкава, препечена питка пълна с кайма и пикантен сос. Ммм.

Пиците на "Алабин" до McDonalds

Това е мястото за феновете на дебелата, масивна пица. Едно парче е достатъчно, за да откажете яденето на тесто през следващите няколко дена. Опитай пицата с броколи и сирене. В случай, че изпуснете пицата, спокойно може да премахнете частта, която е била на земята и да се нахраните пълноценно. Не я изпускайте с плънката надолу! С малко късмет може да попаднете на току-що извадена от фурната пица.

Турски ресторант "Soup House"
бул. "Христо Ботев" 62

Всяко време е добро време за турска кухня. Вкусни готвени манджи, в които да топите ужасно пухкав хляб. Много хляб. Винаги е трудно да стигнеш вкъщи след "Soup House".

Супермаркет "Мандарин"
ул. "Христо Белчев" 8
В случай, че изпитвате прилив на енергия и искате да си сготвите домашна паста болонезе или палачинки с банан и нутела, спрете таксито пред супермаркет "Мандарин". За десерт вземете пуканки – страшно удобни за ядене в леглото и лесни за почистване, в случай че се събудите, овъргаляни в тях. В "Мандарин" има продукти за всичко, което би ви хрумнало да приготвите в малкитте часове, , а освен това става и да напазарувате и за целия следващ ден ако мислите, че няма да можете да се отлепиш от леглото. Една спирка – няколко решения.

Дивака
За всеобщо съжаление, "Дивака" вече затваря в 1:00.

О! Шипка
ул. "Шипка" 11

"O! Шипка" е старовремска традиция. Не знам дали под влиянието на алкохола "игривите" имена на ястията в менюто им (като например пица "Почти идеална", пица "Пленителна" и "Веселото Пиле") ще ви накарат да се усмихнете или да се присмеете, но със сигурност ще запълните дупката в стомаха. Нищо, че после ви чакат киселини.

Кривото
Всички ресторанти на "Кривото" ви очакват с отворени обятия по всяко време на денонощието. И тук, както и в "Уго", няма да ви събудят, ако случайно заспите над пицата си. В случай, че не ви се яде пица, поръчайте сирене на фурна с мед и орехи. Освен това, "Кривото" позволява да си поръчате храна още от клуба, която да получите на вратата си точно навреме, за да се нахраните на спокойствие у дома. Денонощно.

Марая Класик
ъгъла на бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Хр. Смирненски"

Ако да бъдете около малко по-мускулести мъже и нагласени мадами леко ви смущава, то "Марая Класик" може би не е най-доброто място за вас. В случай, че пейзажът не ви пречи, тук със сигурност става за вкусно хапване. За закуска се препоръчват яйчицата с пресен лук и питка с тиквени семки.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  махмурлук, ресторант
1 Коментар
  • Profile preview
    harribbo
    20, 42, 17 Април 2016, 20:42

    С няколко думи пийте докато ви паднат стандартите щото в противен случай ще останете гладни

    разтягаме локуми

    ! Оценка
        +4

Реклама »