С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Вегетарианският търговец

Марина Караконова
21 Април 2016, 21:57
Share Tweet Pin it Share

Отварянето на вегански ресторант в Берлин протича по една и съща схема: събитието се обявява във фейсбук, като се предлагат безплатна храна и питиета. Хората, които идват, са толкова много, че се изсипват на улицата и блокират трафика.
Но отварянето на Dandy Diner е в Ньойкьолн, югоизточен Берлин, излязло извън кнотрол. Хората в ресторанта били над 300, и още 500 се събрали и чакали отвън. Въпреки че не били сред поканените, полицаите решили, че трябва да вземат нещата в свои ръце. Те уведомили собствениците, че трябва незабавно да прекратят партито и да затворят ресторанта.



В момента в Берлин веганските ресторанти са една от най-обсъжданите и поляризиращи мнението теми. Тези места са по правило хипстърски, модата в момента е хипстърска, мястото и кварталът стават "хип" и модерни, и ... наемите се вдигат.
Случаят с Dandy Diner веднага стана тема на обсъждане и заради популярността на собствениците - известни блогъри за мода.
Един от тях казва за Bild: "Беше срамота партито да приключи толкова бързо, но това беше и най-страхотното отваряне на ресторант, на което съм присъствал."
Но не всички са щастливи.



На страницата на ресторанта във фейсбук има и такъв коментар: "Веган бъргъри за висшата класа на хипстърите. Само от това имаше нужда Нойкьолн! Улица "Карл Маркс" загива ,заради високите наеми... ама нали е много важно да си вземем по един вегански бъргър "
Ньойкьолн е известен с голямото количество имигранти от Близкия изток. Изведнъж, заради новите вегански и хипстърски заведения, хотели и клубове, профилът му се промени драстично.
Това, което остава, е всички да заобичат сандвич с цвекло или бъргър с мариновано тофу.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Берлин, веган, ресторант
2 Коментара
  • Profile preview
    gva41311515
    09, 05, 26 Април 2016, 09:05

    Отново - Нойкьолн.

    !
  • Profile preview
    gva41311515
    16, 13, 24 Април 2016, 16:13

    Нойкьолн

    !

Реклама »