С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Брой 155: Личните битки

Бакхус
17 Юни 2016, 13:25
Share Tweet Pin it Share

Избор, комбинация, опит, посока. Около тези думи се завърта животът на всеки от нас. Личните избори определят професионалния път, но обратното важи със същата сила. Опитът задава посока на развитие, посоката прави възможна комбинацията на различни избори, а те на свой ред отвеждат напред и нагоре. Понякога и назад и обратно, но само за да дадат на развитието повече или друг привкус.

Главните герои в този летен брой

  • снимка: Васил Германов



Георги Бойковски, Николай Петров и Цветомир Николов, са постъпили точно така: всеки е направил избор, за да "открадне" от кухнята на големите. В даден момент всеки от тях сменя посоката, избирайки да се върне в София. За да комбинира наученото навън и да зададе своя посока в свой ресторант.

Кулинарният Пловдив се разбужда
Модерна градска кухня, испански авангард и класическа европейска кухня: Градът под тепетата има какво да предложи
  • снимка: Виктор Иванов



А ако скоро не сте били в Пловдив, сега е моментът да го направите – в града (и на нашите страници) има три много приятни ресторанта, които връщат традицията на добрата храна.

Пътуването през вкусовете и Google
Какво ни каза Google за храната в годишния си доклад за 2016 г.
  • снимка: Shutterstock



Опитваме се да разберем някои неща за хранителните навици на хората – според Google и според онлайн поведението на потребителите.

Данните са от годишния доклад за 2016 г. Няма да поемем риска да правим обобщения. Но нищо не ни пречи да си позволим – въз основа на казаното от търсачката – да си изградим хипотеза за това как един виртуален представител на поколението Z решава кога, какво и как да си сготви.

Шведска закуска
Пиенето на кафе като национална традиция, специално време и персонално удоволствие
  • снимка: Фабиан Шмид



Всичко започва през далечната 1685 г., когато кафето като продукт се появява в Швеция за пръв път. Въпреки че страшно бързо става популярно, то е "забранявано" цели пет пъти.

"Шведи са ми разказвали, че се носят легенди за това как са се криели в горите, за да пият кафето си", разказва Фабиан.

И още от темите:

И понеже е лято, в този брой имаме хубава селекция от вина точно като за това време – розета и бели. Предлагаме и коктейли – летни, свежи, разхладителни като края на деня и началото на нощта.

Във ваканционното настроение замесваме и Лондон и трите му най-интересни пазара; говорим си с дизайнер на хранене за това какво е да експериментираш с рецепти и потенциални бъдещи тенденции; и следваме посоките, които фюжън кухнята предприема в своето развитие напоследък.

НАМЕРЕТЕ НОВИЯ БРОЙ НА "БАКХУС"

в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV

или го поръчайте на [email protected] или на + 359 2 4615 349

Share Tweet Pin it Share

Подобни теми

Реклама »