С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кой е най-добрият винен лист в света

Марина Караконова
24 Юни 2016, 05:51
Share Tweet Pin it Share

Наградите World’s Best Wine List се връчват за трета година и са на британското издание World of Fine Wines.
Тази година са постъпили 4 500 заявки, съобщава Bloomberg. По три звезди са получили 322 от 35 държави.
Големият победител е Robuchon au Dôme в хотел "Лисабон" в Макао. Най-накратко: предлага панорамна гледка към града и 16 400 вина, които пиете в тризвезден френски ресторант. Така Robuchon измести Palais Coburg във Виена, с награда за най-добър европейски лист, и нюйоркския Eleven Madison Park, победителят от миналата година.

Ето и някои от наградите в отделните категории:

Най-добър винен лист
Robuchon au Dôme, Hotel Lisboa, Макао

Журито е било впечатлено от разнообразието от изби, реколти, региони и стилове. 16 400 етикета, сред които най-добрите в света: шампанско на Жак Селос (Jaque Selosse), 17 реколти на Montrachet на Domaine de la Romanee-Conti, най-доброто на Бордо и Бургундия. Между другото, и Château Petrus, 1921. (Цената му е 70 870 долара).

Шампанско и пенливи
Pix Pâtisserie, Портланд, Орегон, САЩ

Този пестеливо декориран бар с голи дървени маси печели за трета поредна година. Причината е в монументалната му селекция от Шампан. 250 топ производители. За наградата много са допринесли и и забележително ниските цени.

Десертни и фортифицирани вина
Robuchon au Dôme, Hotel Lisboa, Макао

Това е любимото място за любителите на германските ризлинги. Тук има 27 страници само с редки айсвайн. Освен това – и всички топ сотерни, включително Château d’Yquem, 1825, до приятни американски изненади като Ca Togni на Philip Togni от Напа.

Най-добър винен бар
Terroir Tribeca, Ню Йорк
Барът затвърждава победата си от миналата година. Винената селекция показва в каква посока се движи винения свят, а виненият му лист е истински забавно четиво.

Най-добър винен лист на авиокомпания
Emirates
Без изненада. От десетина години авиолиниите водят конкурентните си битки и във винените листове. Emirates, по традиция, водят както в избора си, така и в иновациите – например с предложения на вина според различните дестинации.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »