С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Какво, къде, кога (юли)

Марина Караконова
06 Юли 2016, 10:54
Share Tweet Pin it Share

7 юли
София, Софарма тауърс

За трета поредна година Gourmet Publishing организира Ден на отворените врати. Издателството от самото начало се специализира в книги, свързани с храната и пиенето – от художествена литература до готварски книги. Тогава ще е и премиерата на книгата на Ивелина Иванова "Любими български рецепти". Между 16.00 и 20.00 ч. сте поканени да дегустирате и вината на няколко изби: Cartel и Apollowine ще представят вината на избите Марян, Старо Оряхово, Еолис Естейт, Царев брод, Нерагора и Иво Върбанов.

21 – 24 юли
Тортоса, Испания

FESTA DEL RENAIXEMENT TORTOSA
Този фестивал предлага преди всичко пътуване във времето. По-точно – връщане и пресъздаване на 16 век, или на европейския ренесанс, дал толкова много на света. Градът се превръща в сцена, всичките му жители са с ренесансови дрехи, улични музиканти свирят в продължение на пет дни, уличната храна е приготвена изцяло по рецепти от периода. За първи път фестивалът се провежда през 1996 г. Ето малко от атмосферата:



Тортоса се намира на 180 км. от Барселона и на 188 от Валенсия.
http://www.festadelrenaixement.cat/en

23 - 24 юли
Кипър, Лимасол, село Платрес

Фестивал на билките
Енювден мина, но това е добър повод да се продължи темата с розходка до Кипър, който от древността се слави с билките си. Описани са над 674 ботанически вида. Фестивалът на билките провежда всяка година в планинското селце Платрес на централния площад. Там се събират производители, и се организират изложби, дегустации, семинари, посещения на ботанически градини.

27 – 31 юли
Трапани, Сицилия, Италия

Piazza mercato del pesce
Международен фестивал на уличната храна

Stragusto. Празник на уличната храна на Средиземноморието. Ще се проведе за осма година на рибния пазар на забележително красивото градче Трапани. Идеята на фестивала е да покаже как в глобализиарщия се свят вкусът и традицията успяват да запазят своите различия и незаменимост.


27 – 31 юли
Фестивал на храната
Единбург

Точно по същото време в една друга част /все още/ на Европа - Шотландия. И без това ни стана още по-симпатична след референдума. Най-добрите производители на Шотландия ще се събират за първи път. Мястото е George Square Gardens, сърцето на фестивала Фриндж, който започва в началото на август. Форматът е подобен като на Stragusto – минава през уличната храна, но има плътна програма, сред събитията са и танци на следобеден чай. Оказва се, че 2016 е година на храната и питиетата в Шотландия.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »