С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Търси се бирократ

Марина Караконова
02 Август 2016, 12:06
Share Tweet Pin it Share

Някой да иска годишна заплата от 64 000 долара срещу пиене на бира по цял ден? Работата е налице.
Музеят "Смитсониън" /Smithsonian National Museum of American History/ търси професионалист в областта на занаятчийските бири, съобщи The Washington City Paper.
По-конкретно, обявата гласи: "търси се историк/учен, който да извършва архивни проучвания или изследвания на място в областта на американското пивоварство, с фокус върху занаятчийската индустрия." Работата е за три години и се финансира от Асоциацията на пивоварите /Brewers Association/ като част от проекта "История на храната" на музея.

"Събираме данни, свързани с историята на храната от много години. Когато правихме проучване за изложбата, която ще бъде посветена на големите промени, настъпили в начина ни на хранене след Втората световна война, любопитството ни събуди движението, свързано с крафт бирата", обяснява кураторът Пола Джонсън за вестника.
Естествено, работата изисква много повече от това да си сипваш по цял ден "Индия Пейл Ейл": от кандидата се очаква да обогатява колекциите в музея, да работи с архивни документи, да събира данни, свързани с развитието на брандирането, логата и етикетите, както и на самите пивоварни. Всичко това означава много пътуване и проучвания на място. Музеят притежава богата колекция от края на 19 и началото на 20 век, но все още има нужда от попълнения от 60-те години до днес.
"Търсят се кандидати с научна степен в областта на американския бизнес, пивоварство, история на храната, с културологичен или подобен профил", уточнява още обявата.
Според данни на Асоциацията на пивоварите от март 2016 г. броят на пивоварните в САЩ са нараснали с 15 процента, сравнени с предходната година, и в момента са 4 269 – най-много в цялата американска история.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »