С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

На гости на Ливан

Бакхус
24 Ноември 2016, 10:22
Share Tweet Pin it Share
    В основното ястие телешкото беше поднесено с характерна за някои части на Близкия Изток зелена пшеница, наречена "фрике". Фрикето е от южната част на Ливан и Тереза разказа, че е научила за него от своя приятелка, която е от този район.Телешкият джолан с леко опушената пшеница и запечени ядки вероятно е рецепта още от времената, когато Близкия Изток е бил символ на просвещение и научни открития, а може и още от библейската епоха.Зелената пшеница се изпича леко след обирането, което й придава слабо опушения вкус. Самите зърна са все още меки и вероятно климатични и исторически особености са станали причина да се използват преди да узреят напълно.Към основното ястие опитахме червено вино Selection okuzgouzu&boazkere 2011 от Източен Анадол.
7/18 снимки в галерията В основното ястие телешкото беше поднесено с характерна за някои части на Близкия Изток зелена пшеница, наречена "фрике". Фрикето е от южната част на Ливан и Тереза разказа, че е научила за него от своя приятелка, която е от този район.
Телешкият джолан с леко опушената пшеница и запечени ядки вероятно е рецепта още от времената, когато Близкия Изток е бил символ на просвещение и научни открития, а може и още от библейската епоха.
Зелената пшеница се изпича леко след обирането, което й придава слабо опушения вкус. Самите зърна са все още меки и вероятно климатични и исторически особености са станали причина да се използват преди да узреят напълно.

Към основното ястие опитахме червено вино Selection okuzgouzu&boazkere 2011 от Източен Анадол.


Реклама »