Новини

Кръв и вино

Бакхус 17 януари 2017, 17:55

Поданици на Вестерос, ликувайте! Вече има ново място, където всеки може да утоли мъката си по чакането на новия сезон на Игра на тронове. Въпреки че не е в България (все още), единбургската компания The Pop Up Geeks предлага на клиентите си тематични GOT вечери два пъти седмично, засега до края на февруари, под името "Кръв и Вино".

The Daylight Robbery bar, където се провеждат вечерите, се намира в приземен етаж в сграда от средновековието, издържана в стила на сагата - осветление от свещи, кожи и оръжия от всеки дом. Всички мечове, щитове и брони са ръчно направени от ковач в Единбург, а чашите от кост са направени от Abbeyhorn, официалният доставчик на Игра на тронове.

Организаторите са прекарали месеци в търсене на най-добрите и точни рецепти, с които да пресъздадат ключови храни и напитки от Вестерос, като например The Imp’s Delight в чест на Тирион Ланистър, вино от Дорн, пайове от дом Фрей, както и оригинална исландска водка, създадена от Хафборн Бьорнсон, по-известен като Сър Грегор Клегейн - Планината.

Не се знае кое може да се случи първо - такъв pop-up да отвори врати и в България или да ни изскочи пътуване до Шотландия потопите в света на Вестерос.

Valar morghulis!


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK