Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Новини

And the Winner Is...

Бакхус
31 Март 2017, 12:30
Share Tweet Pin it Share

Тази година Пловдив се открои силно като кулинарна дестинация в България - "Хеброс" е "Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino". Пловдивският ресторант спечели и втора награда - за "Най-добро обслужване". Всички номинирани и победители в конкурса бяха обявени вечерта на 30 март на специална галавечеря, наречена "6 - Церемония на сетивата".

Kонкурсът се провежда вече 16 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от 15 членно жури, което е съставено от специалисти в различни области, които са обединени от общата си страст към хубавата и качествена храна и умението да анализират преживяването си в ресторанта като клиенти. Кулинарни журналисти и блогъри, собственици на кулинарни училища за любители, хора с академичен профил, експерти от туристическата индустрия, кулинарни пътешественици. Тази година зад методологията на оценяване и критериите застава и тричленен борд от кулинарни и вино експерти. Това са Андрей Стоилов, Александър Скорчев и Робин Вилларреал.

"Две думи имат особено значение за голямата награда Ресторант на годината: Баланс и консистентност", казва председателят на журито Ани Коджаиванова. "Журито търси баланса не само в чинията, но и в цялостното преживяване: Ресторантът на годината трябва да предлага не просто много добра, качествена и вкусна храна, но и високи стандарти в обслужването, приятна атмосфера, добро съотношение качество/цена, добра листа с напитки. Оценката на журито и борда на журито показва, че "Хеброс" е отговорил в най-цялостна степен на тези очаквания. Редом с това оценките показват, че ресторантът се е отличил и с консистентност, т.е. показал е стандарти и способност да поддържа постоянно качество. Оценяваме високо и усилията на "Хеброс" за развитие на устойчиви практики и за повишаване на винената култура на клиентите."

Останалите победители в различните категории са:

- Niko’las 0/360 в категория "Дебют 2016"
- Кирил Стоев от ресторант Niko’las 0/360 в категория "Млад готвач", организирана съвместно с HRC Culinary Academy и Кариери
- Meat в категория "Нова вълна"
- "Паваж" в категория "Вкусно място" и "Ресторант на читателите"
- "Преди 10" в категория "Устойчива концепция "Метро"
- Grape Central в категория "Напитки и винена листа"
- Lazy в категория "Авторска кухня"

Наградите бяха обявени на специална галавечеря под мотото "6 - Церемония на сетивата", на която шест от най-добрите шеф-готвачи приготвиха шест-степенно меню посветено на шестте сетива. За менюто на демонстрационната вечеря се погрижиха шеф Георги Бойковски от ресторант "Космос", шеф Лука Спига от Roka Restaurant Mayfair, Лондон, шеф Андрей Стоилов главен готвач и F&B мениджър на "Виктория груп" и Председател на българската асоциация на професионалните готвачи, шеф Антоан Вераст от L’instant Catering, млад готвач Симеон Николов с ментор шеф-готвач Анри Донно, главен шеф-инструктор HRC Culinary Academy и шеф-сладкар Ирина Купенска от Hotel Guarda Golf, Crans-Montana, Швейцария. Те показаха интересни съчетания, приготвени според най-актуалните техники в кулинарията. Водещ на церемонията беше Ради Стамболов, а за музиката и доброто настроение се погрижи джаз бенда на Вили Стоянов.

Партньори на Бакхус в организацията на конкурса са:

Генерален партньор Acqua Panna & San Pellegrino, Авенди
Основен партньор: Метро кеш енд кери България

Партньори:
Авенди Hennesy
Fine de Cognac, шампанско Veuve Clicqout
Трансимпорт водка Beluga Noble, вино Zelanos Rosé Pinot Noir 2015, Valley of the Roses, Bulgaria; Esporão Reserva Branco 2015 Alentejo Portugal DOC; Rocca di Montemassi Sassabruna 2013 Maremma Toscana DOC; Antoine Moueix Château Grand Renom, Bordeaux Supérieur 2014
Перно Рикар България - Chivas Regal 12 г. уиски
Volkswagen
Подправките Kotanyi

Организационни партньори: Red Devil Catering, фирма Томеко, HRC Culinary Academy и Sofia Event Center


Share Tweet Pin it Share

Реклама »